Gå til sidens hovedinnhold

Savnet trolig funnet død

Liket som ble hentet opp ved Vippetangen er trolig den savnede Oslo-mannen Prem Gurung (28).

(iOslo.no) Den savnede, nepalesiske asylsøkeren Gurung ble sist sett i Oslo sentrum natt til mandag 22. januar.

Personen som mandag ble hentet opp fra Oslofjorden ved Vippetangen er mest sannsynlig Gurung.

Politiet har så langt ikke kunnet gjøre en fullstendig identifikasjon, men alt tyder på at det er den savnede bartenderen.

- Vi har grunn til å tro at det er den savnede nepaleseren, utfra funn vi har gjort. Men vi mangler en DNA-referanse, og det hele kompliseres av at han ikke er norsk statsborger, sier Kjell Berg, etterforsker i Politiets Saknetgruppe til iOslo.no.

Fant papirer
Mannen hadde papirer i lomma da han ble funnet, og det er disse som gjør at politiet nå tror at det er Gurung som er funnet.

Prem Gurung forsvant fra en firmafest ved tre-tiden på morgenen mandag 22. januar. Hjemme hos romkameratene sto senga urørt, og ingen av vennene hadde hørt fra ham. Da han ikke dukket opp til jobb neste dag slo arbeidsgiveren alarm.

Men politiet fant ingen spor i saken, og ingen vitner meldte seg. I leiligheten forlot Gurung bilder av kona og datteren fra Nepal og en fullpakket koffert med rene klær og identitetskort.

Samtidig hevet han ikke penger fra bankkontoen. Han hadde rundt 40.000 kroner utestående fra arbeidsgiveren, men kan også ha hatt et større pengebeløp på seg da han forsvant.

Uvisst om det er drap
Det er foreløpig ikke klart om mannen har vært utsatt for noe kriminelt. Rettsmedisinsk institutt på Rikshospitalet jobber nå med en fullstendig obduksjon for å fastslå dødsårsaken.

Arbeidet er spesielt vanskelig fordi mannen har ligget i vann i lengre tid.

Det er andre gang i år politiet har gjort likfunn i havnebassenget. 4. januar fant Oslo-politiet den marokkanske asylsøkeren Ahmed Macaco ved utløpet av Akerselva. Men politiet ser ingen likheter mellom sakene.

- Vi har tre som er savnet, men det såpass store forskjeller mellom sakene. Det er få likheter, sier Berg.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis