Gå til sidens hovedinnhold

Scandinavian Star hogd opp

I all stillhet er ulykkesskipet Scandinavian Star hogd opp på et verft i Vest-India. Dermed kan viktige bevis ha gått tapt etter fergetragedien.

Riksadvokaten i Danmark vurderer i disse dager om politietterforskningen av brannkatastrofen i 1990 skal gjenopptas. Nå kan viktige bevis i saken ha gått til spille i opphuggingen, melder TV Norge.

De siste bildene av Scandinavian Star ble tatt av danske Mike Axdal på et skipshoggeri i byen Bhavnagar i Gujarat-provinsen nordvest i India. Han fikk komme om bord for å legge ned blomster til minne om broren og faren som mistet livet i brannen.

Etter brannen ble skipet gjenoppbygd og fikk navnet Regal Voyager. Selskapet som kjøpte skipet har lenge villet selge det, og markedsverdien har vært beregnet til om lag fem millioner dollar. Like etter nyttår i år ble det imidlertid solgt til skipshoggeriet -for bare 1,5 millioner dollar.

Det var ikke tilfeldig, tror Mike Axdal:

- Jeg tror man har vært redd for at det skulle komme en ny etterforskning som ville medføre grundige undersøkelser av skipet, sier Axdal til TVNORGE.

Da Axdal fikk vite at Scandinavian Star var solgt, forsøkte han å få den danske riksadvokaten til å ta beslag i skipet.

Riksadvokaten vil ikke svare på hvorfor det ikke ble grepet inn mot opphuggingen.