Gå til sidens hovedinnhold

Scoret på over overtid: «Ekstremt overraskende at han ikke blåste før»

Howard Webb synes det er rart at Philippe Coutinho fikk sitt første mål mot Chelsea godkjent.

CHELSEA - LIVERPOOL 1-3:

Hele Stamford Bridge trodde Chelsea skulle gå til pause med en 1-0-ledelse i storkampen mot Liverpool, lørdag.

Dommer Mark Clattenburg hadde nemlig lagt til to minutter, og kampen rundet 47 minutter med ballen trillende på midtbanen. 30 sekunder senere lå ballen i buret bak Chelsea-målvakt Asmir Begovic, og lagene gikk til pause på 1-1. Målscorer var Philippe Coutinho.

Episoden har fått flere til å reagere. Tidligere toppdommer Howard Webb uttaler blant annet på BT Sport at han skjønner lite av avgjørelsen om å la Liverpool spille nesten ett minutt over den tillagte tiden.

«Det er ekstremt overraskende at han ikke blåste av før.» mener Webb, før han legger til at dommeren har rett til å legge til ekstra tid i tillegg til overtiden. To minutter tillagt tid betyr nemlig minst to minutter lagt til.

- Jeg har sett på situasjonene, og det er et innkast og en offside-situasjon etter at overtiden er i gang. Vanligvis legger man ikke til ekstra tid for det, hevder Webb.

- Skjer veldig sjelden
En annen som reagerer på hendelsen, er Morten Langli. På Twitter skriver han at han synes situasjonen er meget spesiell, og at dette sjelden skjer i første omgang av en fotballkamp.

«Hvorfor legges det til 40 sek ekstra i 1.omg? Meget spesielt. Skjer veldig sjelden.» skriver fotballeksperten.

Selv om han er klar over at det er minimum to minutter tillegg som dømmes, er eksperten klar på at Clattenburgs avgjørelse er av den sjeldne typen.

Jevn kamp
Selve kampen, lørdag, var en jevn affære. Chelsea fikk en drømmeåpning da Ramires headet vertene i ledelsen etter tre minutter.

Like før pause utlignet likevel gjestene, som nevnt, ved Philippe Coutinho. Da hadde Liverpool vært det førende laget i kampen, til tross for å ha slitt med å komme til store sjanser.

Etter pause viste Coutinho seg fram igjen. Liverpool virket til å ha mest å komme med, og etter 74 minutter scoret brasilianeren sitt andre mål for dagen.

Syv minutter før full tid, la i tillegg Christian Benteke på til 3-1 for gjestene.

Flere mål ble det ikke, og Jürgen Klopps menn tar med seg tre poeng hjem til Merseyside. José Mourinho er under stadig tøffere press som manager i Chelsea. Tapet mot Liverpool er ikke noe som hjelper på for portugiseren.

Kommentarer til denne saken