Gå til sidens hovedinnhold

Se Dubais sinnssyke vekst

16 prosent av alle bygningskraner i verden er nå i Dubai. Verden har knapt sett større økonomisk vekst.

Dubai opplever en enorm vekst etter at landet åpnet sine grenser og liberaliserte både økonomi og landet for øvrig. Verdens høyeste bygning er under bygging, i tillegg til at 16 prosent av alle bygningskraner i hele verden er på plass i landet.

  • Se karusell fra Dubai nederst i saken

Landet, eller emiratet, er en del av De Forente Arabiske Emirater. Dubai (også kjent som Dubayy) har lenge vært strategisk plassert som en handelsby, og på grunn av en langsiktig oppbygning av landet var det klart for den store oljeboomen som kom på 70-tallet. Rundt en million mennesker bor i byen Dubai, og det er egentlig bare to andre bosettinger i landet.

Importer for 17 milliarder dollar
Hvert eneste år importerer Dubai varer for 17 milliarder dollar, en dobling de siste 16 årene. Over 86 forskjellige flyselskap har avganger til landet. Det finnes ikke tall for Dubai spesielt, men totalt for de arabiske emiratene er inntekten per innbygger på 25.200 dollar. Tallet for Norge er 40.000 dollar. Mye av grunnen til at inntekten per innbygger ikke er større, er de fordeler utenlandske selskaper oppnår ved å etablere seg i landet:

- ingen inntektsskatt
- ingen selskapsskatt
- ingen handelsbarrierer
- fem prosent importavgift, med unntakt for bygningsmaterialer og annet utstyr for etablering, samt for varer det er mangel av i landet

Når i tillegg både tomter, energipriser og arbeidskraften er billig er det muligens ikke rart at Dubai vokser svært raskt. Under har vi samlet noen bilder fra veksten i Dubai.

Her kan du besøke Dubais turistkontor på nett (ekstern lenke).

Les flere saker fra NA24 her.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken