Gå til sidens hovedinnhold

Se forandringen

Apple-sjef Steve Jobs (53) er alvorlig syk.

Steve Jobs er sykemeldt fram til juni fordi helsetilstanden hans er verre enn først antatt, melder Sky News.

I begynnelsen av januar opplyste Apple-sjefen at han led av hormonell ubalanse, som skal være årsaken til det enorme vekttapet.

Les også: Derfor ble Steve Jobs så tynn

- Som mange av dere vet, så har jeg gått ned i vekt gjennom hele 2008. Årsaken til dette har vært et mysterium for både meg og mine leger, skrev Jobs i et brev til sine tilhengere da han måtte melde avbud på den årlige Macworld-konferansen i San Francisco tidligere denne måneden.

Han forsikret tilhengerne om at han var i full stand til å ivareta jobben sin, og at han ikke hadde planer om å endre på jobbsituasjonen. Allerede en uke etter denne uttalelsen, er han nødt til å trekke seg tilbake for en periode.

Overlevde kreft
Jobs gjennomgikk en operasjon for kreft i bukspyttkjertelen i 2005. Hormonell ubalanse er et symptom på kreft i bukspyttkjertelen, og nå spekuleres det derfor i at Jobs kan ha fått et tilbakefall.

- Jeg har skjønt at min helsetilstand er langt verre enn det jeg opprinnelig trodde, opplyste han i en e-post til sine ansatte denne uken.

Kreft i bukspyttkjertelen er en av de krefttypene med dårligst utsikter for å overleve. Bare to-tre prosent av pasientene er fortsatt i live fem år etter at de fikk diagnosen, ifølge Kreftregisteret.

Fortsatt strategisk sjef
Jobs har bedt Apples tekniske direktør Tim Cook om å ta seg av den daglige driften.

- Jeg kommer fortsatt til å være med på viktige strategiske avgjørelser, men det er Tim Cook som skal stå for den daglige driften, sier Jobs.

Apple-aksjen falt med 0.08 prosent etter nyheten om at Jobs sykemelder seg. Jobs grunnla Apple i 1976 og har hatt en enorm innflytelse på selskapet.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken