Gå til sidens hovedinnhold

Se Høilis million-ranch

Forretningsmannen Dag Høili (40) har landets raskeste bil og feteste yacht. Nå har han kjøpt gård. Se bildene.

Dag Høili (40) har Norges feteste yacht - en Princess 95 til 65 millioner kroner. Ellers er han for mange farts- og motorinteresserte kjent for sin befatning med superbilen Koenigsegg.

SELGE BOLIGEN? Finn megler

Sammen med industridesigner og Koenigsegg-eier Bård Eker sto han i 2007 bak utviklingen av en ekstrem versjon av superbilen, med 1000 hestekrefter og toppfart på 400 kilometer i timen.

Dag Høili er i dag involvert i 18 selskaper. Han anslår verdiene i forretningsvirksomheten til rundt 500 millioner. Dermed er Fredrikstad-mannen blant Østfolds absolutt rikeste menn.

Dag Høilis far, Terje Høili (66), er kjent som grunnleggeren av Europris-konsernet.

Høili forteller at han nå skal bosette seg på eiendommen i Vestsideveien 266A på andre siden av Oslofjorden.

«Ranchen» som ligger i Lier kommune - nabokommunen til Drammen - har to ridebaner og stallplass til mange hester. Han har ingen planer om å investere i egne hester, men synes det er koselig å ha slik virksomhet på gården.

- Jeg skal foreløpig ikke investere selv, men drive videre som i dag, med utleie til hestefolk, sier Høili til Nettavisen.

Hvorfor flytte til den andre siden av fjorden?

- Jeg vil flytte på landet, og så synes jeg det er hyggelig å kunne drive med hester. Jeg har familie i nærheten, og dessuten har jeg mye av virksomheten min i Asker og Oslo, sier Høili.

«Ypperlige treningsforhold for hest i området. Blant annet egen rettbane på ca 300 meter og egen rundbane på ca 800 meter», het det i Finn-annonsen.

Eiendommen er på 123 mål, med et hovedhus på 450 kvadratmeter. Den ble lenge annonsert til 19,5 millioner kroner, men Høili fikk tilslaget på 14,8 millioner.

Høilis lidenskaper er raske biler, fete båter og «business». Den siste er kanskje nødvendig for å finansiere de to første. Høili startet sin karriere i faren Terje Høilis firma, supermarkedskjeden Europris.

18 år gammel ble unge Høili ble sendt til Kina for å ta seg av forretningene der.

- Jeg reiste mye dit. Hver tur varte cirka 3 uker. På slutten måtte jeg forholde meg til mer enn 800 bedrifter, sa Høili nylig i en intervju med Princess-magasinet Watermark.

Han regnet ut at han hadde tilbrakt til sammen 3 år i Kina i løpet av en 18-årsperiode.

Overfor Nettavisen legger Høili vekt på at han har sin egen forretningsvirkosmhet, og at han ikke er noen «lottomillionær» som har fått penger fra faren. Faren, Terje Høili, trådte inn i milliardærenes rekker da han i 2004 solgte 80 prosent av Europris til investorgruppen Industrikapital.

Selv om Dag Høili med sin Princess 95 til 65 millioner er kongen av lystbåt-Norge, har han en enda større båt i bestilling: En Princess 32M på 105 fot. Den kan bli vrien å manøvrere gjennom Middagsbukta...

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).