Gå til sidens hovedinnhold

Se hunden sniffe DVD-plater

Det er ikke bare narkotika og eksplosiver som kan snuses opp i tollen.

Vi har tidligere skrevet om den amerikanske underholdningsindustriens seneste våpen i kamp mot piratkopiering.

Posten brukes av pirater
Selv om det er lett å få inntrykk av at internett er den viktigste kanalen for piratkopiering, er fortsatt posten et svært viktig transportmiddel, særlig for profesjonelle pirater.

MPAA, den amerikanske interesseorganisasjonen for filmstudioer, har derfor stått for treningen av to hunder, Lucky og Flo, som skal jobbe i tollen på jakt etter piratkopierte DVD-plater.

Hundene har nå vært på en liten verdensturné der deres evner til å snuse opp pakker som inneholder DVD-plater har blitt vist frem.

I videoen over kan du se hunden i aksjon.

En vanskelig oppgave
Fordi det ikke er noen forskjell i lukt mellom «ekte» og piratkopierte DVD-plater, er effekten så langt relativt liten, fordi den markerer på alle pakker som inneholder DVD-plater. Det betyr likevel ikke at de anser dette som en fiasko.

- De var utrolig suksessfulle i å identifisere pakker som inneholdt DVD-er, som ble åpnet og sjekket av tollens representanter. Selv om alle platene var legitime denne dagen, er vår melding til alle som tenker på å sende piratkopierte DVD-er med FedEx enkel: Du kommer til å bli tatt, sa Trevor Hoyle, leder i den britiske delen av FedEx, i mai.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen