(SIDE2): Etter en god runde i stekeovnen, var Brita fra Høyanger klar for å skjære opp svinesteken fra Gilde.

Har du opplevd noe lignende eller funnet ting i mat og drikke som ikke skal være der? Tips Side2 ved å sende en mail til side2@nettavisen.no!

Møtte motstand
Men da hun satte kniven i det ferskstekte kjøttet, møtte hun motstand.

- Jeg kunne ikke forstå noe som helst. På andre skive som jeg skjære av steken, traff jeg noe knallhardt, sier Brita Myren til Firda.no.

Etter litt arbeid, fikk Brita ut det som kjempet mot henne inne i steken. Ut av kjøttet fikk hun et lite metallstykke på et par centimeter.

Patron?
Et øyeblikk undret hun seg om det var en patron fra et våpen hun hadde funnet. Men flere ganger tidligere har hun funnet patroner i hjortekjøtt.

Avisa Firda tok derfor kontakt med Nortura, som har ansvaret for produksjonen av kjøttet for Gilde og Prior. De hadde en forklaring på mysteriet.

- Jeg kan nesten garantere at dette er tuppen på et steketermometer. Jeg har et lite lager liggende her som jeg har fått i løpet av årene, sier forbrukerkoordinator Lisbeth Sletner i Nortura til Firda.no.

Steketermometer-tupp
Steketermometer-biten kommer ikke fra Nortura, men fra medlemmer av fordelsklubben Trumf. For noen år siden delte nemlig Trumf ut steketermometer til sine medlemmer. Problemet er at ytterst på disse steketermometerne, er det en liten tupp som må tas av før bruk.

Det blir det derimot ikke opplyst om av Trumf. Dermed har Nortura fått mange henvendelser om «metalldingser» i kjøttet, men det er altså ikke Nortura dette stammer fra.

Les hele saken på Firda.no!

Siste fra Side2: Gå til forsiden her