Gå til sidens hovedinnhold

Se Ijeh frelse Viking

Peter Ijeh dagens mann i Stavanger. - Han er gull verdt, skryter lagkameratene. Alt om runden og alle scoringene her. Vålerenga senkte Rosenborg

(Se Ijehs scoringer i videovinduet øverst i saken)

VIKING - ODD GRENLAND 2-1: Peter Ijeh er allerede en legende i Stavanger, etter at han scoret fire mål da Viking mirakuløst berget Tippeliga-kontrakten med 5-0 over Brann i siste serierunde i fjor.

Scoret to
Og nigerianeren blir neppe mindre populær i oljebyen etter at han søndag kveld skjøt laget til sesongens første seier.

- Ijeh er viktig for oss, det ser vi igjen i dag. Han er en fantastisk spiller, og veldig viktig for Viking, sier Jone Samuelsen.

Også Ragnvald Soma er full av lovord om nigerianeren.

- Peter er en utrolig bra målscorer. Han er definitivt på rett sted til rett tid i dag. Han er gull verdt for oss, skryter Viking-stopperen.

27 minutter var spilt av oppgjøret mot Odd Grenland da Ijeh fant nettmaskene på Viking stadion for første gang. Han fikk en nydelig stikker fra André Danielsen og gjorde ingen feil alene med Rune Almenning Jarstein i Odd-målet.

Ijeh må dele scoringen med spissmakker Hannes Sigurdsson. Islendingen gikk på et nydelig diagonalløp og dro med seg to Odd-forsvarere. Dermed kunne Ijeh kose seg med all verdens tid og rom i det avgjørende øyeblikket.

Se målene:
Viking - Odd Grenland 1-0
Viking - Odd Grenland 1-1
Viking - Odd Grenland 2-1

Straffemiss
12 minutter før slutt var Ijeh på farten igjen. Nat Brochers hadde brakt balanse i regnskapet, og det gikk mot poengdeling for fjerde gang i år for Viking. Da dukket Vikings måltjuv opp i feltet og nikket en corner i Rune Almenning Jarsteins lengste hjørne.

Dermed gjorde det ingen ting at Peter Ijeh skjøt rett på samme Jarstein da han fikk sjansen fra straffemerket tre minutter før slutt, etter at Alexander Ødegaard ble felt.

Viktig for psyken
Etter at sesongens første seier var i boks var Viking-trener Uwe Rösler en svært lettet mann.

- Dette smakte veldig godt! Spillerne har jobbet veldig hardt for dette i hele vinter og i de fire første kampene. I dag fortjente vi absolutt seieren, sier tyskeren, som nå ser frem til en uke med mer smil og latter på Viking-treningene.

- Seieren er veldig viktig for psyken til spillerne, klubben og supporterne. Vi har fått mye kritikk i det siste. Noe konstruktivt, men det meste har vært bullshit. Nå får vi et pusterom. Det blir mer smil og latter neste uke, tror Rösler.

Inspirert av Start
STABÆK - SANDEFJORD 1-1: Sandefjord sjokkerer alle forståsegpåerne. Vestfold-laget var spådd å kjempe med ryggen mot veggen, men er helt oppe i medaljestriden etter fem runder. Søndag ble det imponerende 1-1 i bortemøtet med Stabæk.

- Jeg er veldig godt fornøyd med gjennomføringen, sier Sandefjord-trener Tor Thodesen til TV 2 Sporten.

- Jeg ble veldig inspirert av Starts førsteomgang mot Brann i Bergen. Vi la opp til å flytte beina kjapt og ta fra Stabæk tid. Det lyktes vi med, og jeg synes vi var det beste laget i halvannen omgang, oppsummerer Thodesen.

Se scoringene:
Stabæk - Sandefjord 0-1
Stabæk - Sandefjord 1-1

Stabæk-kollega Jan Jönsson er enig at Sandefjord kom best igang, men mener likevel vertene burde kapret alle tre poengene.

- Det kladdet for oss i dag, og den trege starten kostet oss poeng. Sandefjord var langt piggere og mer aggressive enn oss de første 15-20 minuttene.Etter pause er vi langt bedre. Vi kunne tatt ledelsen, men i stedet scorer de. Etter de eier vi kampen, og vi skapte nok til å sikre tre poeng, analyserer svensken.

Målfest på Alfheim
TROMSØ - FREDRIKSTAD 4-1: Tromsø spilte ball i hatt med Fredikstad, og reiste seg etter nederlaget mot Sandefjord sist. Best av alle på Alfheim var Lars Iver Strand, som har fått en langt bedre start på årets sesong enn den i fjor.

- Ja, jeg har først og fremst blitt langt mer stabil. Jeg har fått spille i samme posisjon i hele oppkjøringen, og blitt trygg i rollen, sier Strand, som virkelig koste seg på kunstgresset.

- Vi gjør en veldig god kamp i dag. Vi kommer igjen og igjen, og er svært offensive. Med fire mål får vi også endelig uttelling for all innsatsen.

En som ikke var like blir etter kampen, var Fredrikstad-trener Anders Grönhagen.

- Vi var ikke til stede i første omgang. Når de scorer tre kjappe, blir det veldig vanskelig å komme inn i kampen. Vi er et helt annet lag borten enn hjemme, innser svensken.

Se scoringene:
Tromsø - Fredrikstad 1-0
Tromsø - Fredrikstad 1-1
Tromsø - Fredrikstad 2-1
Tromsø - Fredrikstad 3-1
Tromsø - Fredrikstad 4-1

Omdiskutert straffe
STRØMSGODSET - LYN 1-1: I Drammen så det lenge ut til å gå mot borteseier til Lyn mot Strømsgodset, helt til vertene fikk straffe ti minutter før full tid. Det var en avgjørelse Lyn-trener Henning Berg ikke var helt enig i.

- Det er vanskelig å si om det var rett, men at dommeren kan være 100 prosent sikker er godt gjort. Etter å ha sett tv-bildene flere ganger er jeg fortsatt usikker, sier Berg, som likevel ikke skylder på andre enn eget lag for at seieren glapp.

- Jeg er skuffet. Vi ledet 1-0 og hadde kampen i vår hule hånd i andre omgang. Vi burde scoret ett til og avgjort dette selv, mener han.

Se scoringene:
Strømsgodset - Lyn 0-1
Strømsgodset - Lyn 1-1

Senket Rosenborg
VÅLERENGA - ROSENBORG 2-1: I Oslo kunne endelig Vålerenga juble for en Tippeliga-seier - og det mot selveste Rosenborg. Vålerenga-trener Petter Myhre advarer imidlertid mot å tro at Oslo-klubben har lagt den tunge tiden bak seg.

- Vi er langt fra friskmeldt, fastslår han.

For Rosenborg var dette det andre strake bortetapet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken