Obama mottok stor applaus under den årlige middagen i White House Correspondents Association lørdag kveld. Presidenten holdt et nesten 20 minutter langt innlegg hvor han sparket i alle retninger.

Se video nederst i saken.

- Jeg er Barack Obama. De fleste av dere dekket meg. Dere alle stemte på meg, sa Obama til den oppmøtte pressen med henvisning til kritikken som pressen har fått for å ha et litt for tett bånd til presidenten.

- Jeg må tilstå at jeg ikke ville være her, men jeg var nødt til å komme. Enda et problem jeg har arvet fra George W. Bush, sa Obama og høstet latter fra forsamlingen.

Obama benyttet også anledningen til å gi et lite sleivspark til Dick Cheney.

- Dick Cheney skulle ha vært her, men han er opptatt av å skrive på memoarene med arbeidstittelen «Hvordan skyte venner og avhøre folk», sa Obama.

Ved et uhell skjøt og såret USAs visepresident Dick Cheney sin partner under en jakttur i Texas, og det var denne hendelsen Obama refererte til.

White House Correspondents Association-middagen har en lang historie som et årlig nerdeball - en uformell smokingfest hvor Washingtons toppfolk møter Hollywoods B- og C-kjendiser. Den første middagen ble avholdt i 1920 og har vært en årlig tradisjon siden.

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED