Gå til sidens hovedinnhold

- Se og Hør sa jeg var for homo

Journalist vurderer søksmål etter sjokkbeskjed fra sjefen.

22. mai ble Bjørn Lecomte kalt inn til Se og Hør-redaktør Bjørn Tvare. Ifølge Lecomte startet møtet veldig positivt. Tvare skal ha rost 25-åringens arbeid og sagt at han har gode reportasjer på trykk. Men han hadde mer på hjertet, forteller VG Nett .

- Han sa at han hadde en ting å fortelle meg. Det var at jeg måtte være mindre homofil på jobb. Du må huske at du representerer Se og Hør, forteller Lecomte.

- Jeg ble først utrolig sjokkert, så følte jeg meg helt knust. Etter hvert gikk dette over i sinne, sier Lecomte, som har hatt vikariat i Se og Hør siden 3. mars i år.

Dagen etter skal han igjen ha blitt kalt inn på Tvares kontor.

- Det han sa da, sjokkerte meg enda mer. Han tok igjen opp problemet med min legning, forteller Lecomte. Tvare skal ha sagt at «han ikke må gjøre en så stor greie ut av homofilien. Det er jo muligheter for fast jobb, og da skal alt vurderes».

Klaget inn
Lecomte har klaget Se og Hør inn for Likestillings- og diskrimineringsombudet. Han sier til Nettavisen at han vurderer søksmål, men vil avvente ombudets avgjørelse.

Lecomte sier han har fått mye støtte fra andre journalister - også Se og Hør-reportere.

Etter den andre hendelsen valgte Lecomte å si opp. Forrige torsdag ryddet han pulten. Nå skal tilbake til sin forrige arbeidsgiver iOslo.no, og gleder seg.

- Hvis dette stemmer, er det direkte flaut at noen må oppleve dette i 2008. Han var et stort tap for oss da han dro. Han er en drivende flink journalist og en hyggelig gutt, sier redaktør Henrik Færevåg til Nettavisen.

Mer fra Nettavisen.no/jobb:


- Dette gjør Ola Business feil

- 45-åring jobbet seg til døde

- Seks kolleger du hater

«Trist»
Bjørn Tvare vil ikke kommentere saken overfor VG Nett, og henviser til sjefredaktør Harald Haave, som verken vil bekrefte eller avkrefte hendelsene.

- Hvis Bjørn Lecomte føler det som du skisserer, så synes jeg det er trist. Utover dette vil jeg ikke gi noen kommentar.

Kommentarer til denne saken