Gå til sidens hovedinnhold

Se opp, Champions League!

AC Milan har noe på gang.

AC MILAN - PSV 3-0:

Vi skal ikke lenger tilbake enn midten av 2000-tallet for at AC Milan var en av de dominerende klubbene i Champions League.

Italienerne gikk til topps både i 2003 og 2007, mens laget i 2005 også var nær triumf, men gikk på et surt straffenederlag for Liverpool.

De siste årene har det imidlertid ikke blitt like mye suksess i Europa for superklubben. Det kan nok ha sammenheng med at flere sentrale spillere nå er borte.

Den nye vinen
Paolo Maldini drev på i en mannsalder, men måtte før eller siden gi seg.

Folk som Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Kaka, Cafu, Massimo Ambrosini, Clarence Seedorf, Alessandro Nesta og måltyven Fillippo Inazaghi er også borte fra mesterlaget.

Heldigvis er det ikke mangel på talent i milanoklubben og i disse dager er den nye vinen folk som Mario Balotelli, Stephan El Shaarawy og Kevin Prince-Boateng.

Og den trioen vil du få se i denne høstens utgave av Champions League, det ble klart onsdag. Milan klarte 1-1 borte mot PSV i første kvalifiseringskamp, og hadde grei kontroll hjemme.

Nevnte Prince-Boateng sendte Milan et skritt nærmere den gjeveste europacupen i det niende minutt da han ordnet 1-0 til vertene.

Boateng og midtbanekollega Riccardo Montolivo var en stadig trussel mot nederlenderne, og PSV hadde stor problemer med å stoppe den dynamiske duoen på San Siro.

God Balotelli
Etter 55 minutter sørget Balotelli for 2-0. Spissen står nå med 13 mål på 16 kamper for AC Milan, etter overgangen fra Manchester City i vinter og har vist seg som et godt kjøp.

Balotelli spilte alt i alt en meget god kamp, for et Milan-lag som virket svært solide.

Og ikke overraskende var det Balotelli og Boateng som igjen var involvert da Milan gikk opp til 3-0 13 minutter før full tid. Sistnevnte fikk æren av å sette inn sitt andre for kvelden.

Flere mål ble det ikke, men tre til hjemmelaget var mer enn nok for å sikre Champions League-spill. Hvem som møter hvem i gruppespillet vil bli klart senere denne uken.

I tillegg til Milan ble også Celtic, Zenit St. Petersburg, Real Sociedad og Viktoria Pilzen klare for Champions League-spill onsdag kveld.

Skottene lå under 2-0 fra sitt første møte med Sjakhytor Karagandy, men snudde det hele med 3-0 hjemme. Vinnermålet ble scoret av Jamie Forrest helt på tampen av oppgjøret.

Flere resultater:
Zenit St. Petersburg - Pacos de Ferreira 4-2 (8-2 totalt)
Celtic - Sjakhytor Karagandy 3-0 (3-2 totalt)
Maribor - Viktoria Pilzen 0-1 (1-4 totalt)
AC Milan - PSV 3-0 (4-1 totalt)
Real Sociedad - Lyon 1-0 (3-0 totalt)

Kommentarer til denne saken