Gå til sidens hovedinnhold

Se opp for denne 18-åringen, Drillo

Christian Eriksen (18) var sjef på Danmarks midtbane mot England.

DANMARK - ENGLAND 1-2: Fabio Capello stilte med superstjernen Wayne Rooney og 170-millionersmannen Darren Bent på topp mot Danmark i Parken onsdag kveld. På midtbanen fant man lynvingen Theo Walcott og målmaskinen Frank Lampard. I forsvar: Klippen John Terry.

Det var med andre ord ingen tvil om at England stilte med sitt sterkeste lag.

Likevel var det danskene som var best. Det slo landslagstrener Morten Olsen fast etter kampen.

- Det er klart at når man gjør to så store forsvarsfeil, så blir man straffet av en god motstander. Men jeg vil likevel si at vi var det beste laget i første omgang. Da var vi gode offensivt og burde ha scoret flere mål, sa Olsen ifølge BT.dk.

Han mener at danskene misbrukte altfor mange sjanser.

- Det skal vi rette på. Det er seks uker til kampen mot Norge og det er mange spillere som forhåpentlig har fått flere kamper i beina da, forklarte Olsen.

Kjapp utligning
Ikke minst imponerte den 18 - i neste uke 19 - år gamle midtbanejuvelen Christian Eriksen. Ajax-spilleren var ofte involvert i Danmarks beste offensive angrep.

- Det gikk veldig bra, selv om det ikke er så gøy å tape. Vi fikk prøvd noen ting som vi kan lære av til EM-kvalkampen mot Norge. Og kan vi overføre førsteomgangen vår i dag til to omganger i Norge, skal det nok gå, sa Eriksen til dansk TV 2.

Det var nettopp Christian Eriksen som la pasningen da Daniel Agger på mesterlig vis headet Danmark i ledelsen bare sju minutter etter avspark.

Det tok imidlertid ikke lang tid før England utlignet.

Wayne Rooney slo en utsøkt crosspasning til Theo Walcott, som rundlurte Simon Poulsen før han slo ballen lavt foran mål og inn til Darren Bent. Pasningen fant Bent alene foran åpent mål og da bommer Aston Villa-spissen sjelden. Det gjorde han heller ikke her.

Strålende Eriksen
En drøy halvtime ut i første omgang skjøt Christian Eriksen i stolpen bak Englands målvakt Joe Hart med en kanon fra rundt 20 meter. Denne unggutten bør nok Drillo gjøre de norske landslagsgutta oppmerksomme på.

Eriksen var bare 16 år gammel da Ajax hentet ham til Nederland. For 13 måneder siden ble han forfremmet til førstelaget, og 17. januar debuterte han for storklubben, hvor han nå er godt etablert. Landslagsdebuten kom i mars i fjor, og nå er han allerede oppe i et tosifret antall kamper for Danmarks A-landslag.

Martin Jol sammenligner ham med Wesley Sneijder og Rafael van der Vaart og kalte ham «en klassisk nummer 10». Eriksen spilte med nummer 8 mot England, men det var likevel lett å skjønne hva Jol mener.

Danmark produserte en ny, god mulighet sju-åtte minutter før pause, og igjen var Eriksen involvert. Han spilte fri Dennis Rommedahl på høyrekanten, godt inne i sekstenmeteren, men vingens skudd ble parert til corner av Hart.

Det var første omgangs siste gode sjanse.

Fire kamper - fire klubblag
England satte inn Scott Parker etter pausen. West Ham-spilleren fikk dermed sin fjerde landskamp. Det er ikke noe spesielt i det, men at midtbanespilleren har fått én landskamp med fire forskjellige grunner er nokså uvanlig.

Han fikk sin første landskamp da han var i Charlton, sin andre mens han var i Chelsea og sin tredje da han var i Newcastle.

Capello gjorde for øvrig tre bytter i pausen. Parker kom inn for Lampard, mens Gareth Barry erstattet Jack Wilshere og Ashley Young tok plassen til Rooney.

Darren Bent fikk en strålende sjanse til å sende England i ledelsen 2-1 tidlig i andre omgang, men Thomas Sørensen var svært våkent oppe med hendene rett foran Bent, som dermed headet i dansken fra kort hold.

Et klassisk Glen Johnson-raid fra høyrebacken åpnet for Englands andre mål for kvelden. Liverpool-backen ventet til han var oppe på danskenes sekstenmeter før han spilte til Ashley Young, som uten å nøle siktet seg inn på nærmeste stolpe og traff nettet på rett side av den.

- Jeg er kjempeglad for å ha scoret seiersmålet, og det blir enda mer spesielt av at det også er mitt første landslagsmål, sa Ashley Young til ITV etterpå.

Møter Norge 26. mars
England vant dermed kampen 2-1, men danskene spilte godt nok til å ta med seg en god porsjon selvtillit når de kommer til Oslo for å spille mot Norge på Ullevaal Stadion 26. mars.

Norge topper EM-kvalifiseringens gruppe H med ni poeng etter tre kamper, mens Danmark befinner seg på tredjeplass bak Portugal. Danskene har seks poeng og vil passere Norge på målforskjell med seier i Oslo.

Kommentarer til denne saken