Gå til sidens hovedinnhold

Se opp for dette Harrytur-trikset

Toril Sletner følte seg lurt etter en Harry-tur til Sverige i desember.

På vei hjem fra Sverige 9. desember stoppet Toril Sletner fra Aurskog ved Eda Supermarket. En svinefilét fant veien til handleposen.

Vel hjemme ble kjøttstykket lagt i fryseren. Da Sletner for kort tid siden skulle tine den opp igjen, oppdaget hun noe spesielt.

Les saken i indre.no

Vannbadet gjorde at den synlige datostemplingen løsnet fra plastomslaget. En ny datostempling kom til syne, men denne merkelappen hadde en annen pakkedag, best før-dato og vekt.

- Jeg følte meg lurt da jeg oppdaget det, og tenkte, er dette bevisst juks?

- Det har skjedd en glipp
Daglig leder og eier Jon Dahlby ved Eda Supermarket bekrefter at det har skjedd en glipp i rutinene.

- Dette produktet selges som ferskvare og befinner seg både i ekspedert kjøttdisk og manuell kjøttdisk. Vanlig prosedyre i den ekspederte kjøttdisken er å merke varene, men dette gjelder ikke svinefiléten som allerede er pakket, har strekkode og er datostemplet. Det som har skjedd er at varen i dette tilfellet ble veid og merket på nytt, forklarer Dahlby ovenfor Indre Akershus Blad.

Han forstår at Sletner følte seg lurt og ble skeptisk da hun fikk forskjellige datostemplinger på samme pakke.

- Dette er heldigvis et produkt som selger meget godt og hadde en god dato selv om best før-datoen ble forskjøvet med fire dager. Det er ingen grunn til at vi skal jukse med datostemplingen. Jeg kan bare beklage overfor kunden, sier Dahlby.

Tar det på alvor

- Hva gjør dere for at dette ikke skal skje igjen?
- Vi har satt opp et stort skilt i kjøttdisken så de ansatte husker at svinefiléter ikke skal merkes med ny merkelapp, opplyser Jon Dahlby.

Toril Sletner tar det hele med ro.

- Maten ble uansett lagt tidlig i fryseren og spist opp. God var den også, sier hun med latter i stemmen. Hun har ikke blitt skremt fra å handle i Sverige igjen, sier Sletner til indre.no.

- For meg er ikke dette noen stor sak. Jeg handler svært sjelden i Sverige. Skal jeg tippe, er det to år siden sist jeg gjorde det. Handleturen legger jeg til Aursmoen, sier Toril Sletner.

Les flere saker i indre.no her

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær

Kommentarer til denne saken