Gå til sidens hovedinnhold

Se opp for lyn

Først kommer lynet, så kommer sola.

(iOslo.no) Mulighetene for lyn og torden er absolutt til stede på Østlandet fredag. Det forbigående ruskeværet blir likevel snart erstattet med gløtt av sol.

- Det er muligheter for lyn og torden i dag. Det kommer noen byger som beveger seg nordover, de kan vokse opp til å bli lokale tordenbyger, sier vakthavende meteorolog Siri Wiberg ved Meteorologisk Institutt til iOslo.no.

Hun kan imidlertid ikke si noe om hvor kraftige bygene vil være.

- Det er vanskelig å anslå med byger. Vi kan få noen med veldig intens nedbør på kort tid, sier Wiberg.

Pen ettermiddag
Meteorologen har likevel en gladmelding på lur.

- Rett i etterkant av fronten som beveger seg nordover er det få byger. Dermed kan vi få noen timer med fint vær etterpå i dag, sier hun.

Finværet har allerede nådd de sørlige delene av Østfold og Vestfold.

Lettere i øst
I dagene fremover vil det fortsatt være lavtrykk som dominerer. Lavtrykket som har ligget over Østlandet denne uken beveger seg noe nord-østover, og blir liggende over Midtnorge i begynnelsen av helgen. Det betyr at hovedstadsregionen får lettere helgevær.

- Det blir noe regn i Sør-Norge, men minst i øst. Det vil bli mer byger på Østlandet, sier Wiberg.

Hun forteller at vi ikke blir kvitt lavtrykkene før tidligst tirsdag. Det vil også bli ganske kjølig i denne perioden, for det meste mellom 15 og 20 grader.

- Sannsynligvis vil ikke temperaturen stige over 20 grader, men oppvarmingen går jo kjapt hvis sola titter fram. Sola står jo så høyt på himmelen, sier Wiberg.

Det er imidlertid ingen grunn til å være misunnelige på nordlendingene lenger, selv om knallværet ikke setter inn. Wiberg kan nemlig fortelle at også Nord-Norge får sine doser med nedbør de neste dagene.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien