Gå til sidens hovedinnhold

Se på denne mannen, Høgmo!

Markus Henriksen med sitt fjerde ligamål på 13 dager.

AZ ALKMAAR - PSV EIDHOVEN 2-4:

I hele 2014 scoret Markus Henriksen tre mål for klubblaget AZ i Nederland. Så langt i februar 2015, har trøndergutten nettet fire ganger i ligaspillet.

Det fjerde målet kom fredag kveld, i møte med storklubben PSV.

Den norske midtbanemannen ble spilt fint fri inne i 16-meteren og satte ballen kontant forbi keeper Jeroen Zoet og opp i hjørnet.

På dette tidspunktet lå AZ under med 2-0 på hjemmebane.

Kortvarig glede
PSV tok ledelsen ved Luuk De Jong allerede etter tre minutter og samme mann la på til 2-0 da det var spilt rundt åtte minutter på AFAS stadion.

De Jong står nå bokført med ti ligamål denne sesongen. Det er lagkompis Memphis Depay som er Æresdivisjonens toppscorer med 15 fulltreffere.

Kort tid etter pause var lagene like langt. Robert Muhren ordnet 2-2.

Det skulle imidlertid bli kortvarig glede for hjemmelaget. 57 minutter var spilt da Georginio Wijnaldum sendte PSV tilbake i førersetet.

Like etter satte Luuk de Jong inn sitt tredje mål og jublet for hat trick.

PSV har en soleklar ledelse i den nederlandske toppdivisjonen og står med 61 poeng etter 23 kamper. Klubben er 15 poeng foran Ajax på andreplass.

AZ blir stående med sine 41 poeng og er nummer fire på tabellen.

- Savner landslaget
Henriksen er tilbake etter et langt skadeavbrekk. Nordmannen har vært ute i fire måneder og innrømmet overfor Nettavisen sist helg at det var tungt.

- Det har vært noen tøffe måneder på sidelinjen, som fotballspiller vil man jo ikke gjøre noe annet enn å være på banen. Men jeg har jobbet knallhardt og føler at jeg har kommet sterkere ut av det. Jeg føler at den suksessen jeg har nå, det er fortjent, svarte midtbanespilleren på Nettavisens spørsmål.

22-åringen sa også at han håper å gjøre comeback på landslaget snart.

- Jeg var ute av landslaget i hele fjor og savnet det noe innmari. Nå føler jeg at jeg gjør mye bra for tida, så håper jeg jo at det blir lagt merke til.

Den tidligere Rosenborg-spilleren står bokført med 16 A-landskamper.