Med lanseringen av Apples iPad i løpet av våren og sommeren forventer både forbrukere og redaktører en overgang fra trykte til digitale magasiner. I et intervju med Nettavisen sier forlagsdirektør Stig Jakobsen i Bonnier Media at slike magasiner er like vanlig som Facebook innen tre år.

LES MER: Er dette magasinfremtiden?

Det anerkjente Wired Magazine venter ikke på fremtiden, de skaper den selv. Eierforlaget Condé Nast er vennligstilt overfor ny teknologi, og har allerede lansert en iPhone-versjon av livsstilsmagasinet GQ og alle Wireds produktanmeldelser kan gratis lastes ned til Apples populære telefon.

Med større skjerm tilgjengelig åpnes det for en fullversjon av magasiner, og kan det tenkes at den digitale versjonen vil overgå den trykte? Mye kan tyde på det, i alle fall sett i et underholdningsperspektiv.

Wired har publisert en video som demonstrerer hvordan magasinet vil se ut - og fungere - på et nettbrett. Wireds løsning er laget i samarbeid med Adobe og kjører på Adobe Air, som ikke kan overføres til iPad direkte. Magasinet er likevel laget nettopp med iPad i tankene.

- Selv om Wired Reader kjører på Adobe Air har Adobe utviklet verktøy som gjør det enkelt for oss å konvertere innholdet til de største nettbrett- og mobile plattformer. Adobe annonserte på Mobile World Congress i Barcelona at Air vil kunne kjøre på Android og Adobe har allerede annonsert «Packager» som vil gjøre det mulig å kjøre flash-applikasjoner inkludert Air på Apples mobile plattformer, skriver Wired.

Enkelte spørsmål rundt navigasjonen reiser seg, som om det er en god idé å dytte de fleste funksjonsknappene ut til kantene av skjermen - et område som tradisjonelt ikke er like følsomt som lenger inn på skjermen. Men slike ting vil naturligvis gå seg til.

Se Wired Reader i aksjon her:

HTML EMBED