Gå til sidens hovedinnhold

Se tyrefekteren Rafael (11)

Rafael Mirabal ble spiddet av oksen. Se video

Den ukentlige tyrefektingen i Mexico City kan skilte med en av de yngste tyrefekterne i landet. Rafael Mirabal, eller Rafita Maribal som folk liker å kalle ham, må hoppe for å se over ringen og inn på tyrefekterarenaen. Likevel er det han som møter oksen foran tusenvis av publikummere denne uken, melder nyhetsbyrået AP.

Gutten er bare 11 år da han gjør seg klar for sin debut på tyrefekterarenaen.

Rafita startet treningen til å bli en tyrefekter da han var fem år, ifølge faren, og har vært fan av sporten i hele sitt liv.

Nå, seks år etter ,skal han tre inn i ringen på en av de største tyrefekterarenaene i hele Latin-Amerika.

HTML EMBED

Løftet på hornene
11-åringen møter en mindre okse, en Vaquilla. Og selv om han ikke gir oksen dødsstøtet med sverdet sitt som de andre tyrefekterne, så involverer det han skal gjøre den samme risikoen.

Mirabal kjemper mot oksen i ringen under ledelse av to andre tyrefektere. De observerer ham, men forsøker å ikke blande seg inn.

Men da oksen tar gutten med hornene, løfter ham opp I lufta og så ned på bakken og tråkker på ham, griper en av dem inn, og trekker til seg oksens oppmerksomhet i få sekunder.

Kort tid etterpå står likevel 11-åringen på sine egne bein og mottar applaus for sitt mot.

- Vindunderbarn
Mirabals manager oppdaget 11-åringen på en tyrefekterskole i Aguscaliente. Han har mener gutten er et vidunderbarn, og har satt ham opp på minst 20 kamper til nå.

Og tross sin unge alder, gjør 11-åringen en god figur.

Mot slutten forlater Mirabal arenaen, omgitt av applauderende tilskuere.

-Det er noe jeg bare ikke kan forklare, sier Rafita. Det er bortenfor alt annet, og jeg ønsker å fortsette med dette, sier han.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien