Gå til sidens hovedinnhold

Se vill ferd i tunnel

Bilisten snudde varebilen – med henger full av planker – midt i Vålerengatunnelen i Oslo. Se bilder og video.

Det var klokken 13.45 onsdag ettermiddag at den livsfarlige situasjonen oppsto i tunnelen med kjørefelt i sørover, mot sentrum av Oslo.

Se villmannskjøringen her (gratis).

Det er fremdeles uklart hva som skjedde i forkant av den livsfarlige hendelsen, som passasjer Martin Bergholtz og sjåfør Anders Holt ble øyenvitner til.

- Vi satt bare og snakka business, så var det plutselig bom stopp i køen og vi måtte bråbremse cirka 20 meter inn i tunnelen, forteller Martin Bergholtz.

- Forstyrra fyr
- Først skjønte vi ikke hva det var, men så ser vi en bil med henger på tvers i tunnelen, og en fyr som løper frem og tilbake og ser helt forstyrra ut. De så ut som han prøvde å flytte på tilhengeren.

Passasjeren tar frem videokameraet, mens sjøfør Holt tok bilder.

Det er tydelig at hengeren på den polsk-registrerte bilen er full av planker, og ikke sikra.

Vanvittig
- Til slutt får sjåføren jekka bilen rundt og kommer kjørende mellom filene i motsatt kjøreretning. Vi må flytte oss helt inn til tunnelveggen for å ikke bli skrapt opp av plankene. Det var helt vanvittig, gjengir Martin Bergholtz.

- Man hører jo om biler som kjører mot kjøreretningen, men ikke her, liksom i Vålerengatunnelen. Jeg skjønner ikke at det er mulig, sier en sjokkert passasjer.

Politiet rykket ut og fikk raskt stoppet sjåføren.

Anmeldt
- Det er tatt beslag i førerkortet til mannen og han vil bli kalt inn til avhør om kort tid. Politiet har skrevet en anmeldelse mot mannen for overtredelse av veitrafikkloven, opplyser operasjonsleder Audun Myhre til TV 2 Nettavisen.

Myrhe bekrefter at sjåføren er polsk, og at sier at hengeren hadde «en betydelig overlast».

Passasjeren som hjalp til å med å jekke hengeren rundt er ikke anmeldt.

- Det er ikke han som er ansvarlig for kjøringen, han har ingenting med dette å gjøre, sier operasjonsleder Myhre.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken