PORTSMOUTH - MANCHESTER CITY 2-0:

David James kan etter lørdagens Premier League-kamp mot Manchester City skilte med å være den spilleren som har startet flest kamper i Premier League. 536 kamper er én mer enn Gary Speed oppnådde.

James ville nok likt å feire rekorden under mindre turbulente omstendigheter enn de som råder i Portsmouth for øyeblikket. Tony Adams fikk fyken mandag og daglig leder i klubben, Peter Storrie, er i politiets søkelys. I tillegg er ikke laget betryggende langt over nedrykksstreken.

Men Glen Johnson og Hermann Hreidarsson sørget for at rekorddagen ble en opptur for landslagskeeperen og resten av Portsmouth, og at de legger litt mer distanse mellom seg og en tilværelse i mesterskapsligaen. Det gleder nok James, som selv feiret med å holde buret rent.

- For stille
- Jeg ønsker virkelig ikke å rykke ned til Mesterskapsserien, for det har jeg gjort før, med West Ham. Vi har bare 14 kamper på å berge plassen og trenger en sterk ledelse, sa James før kampen, og ga klart uttrykk for at det passet ham ypperlig at Adams er ute av bildet.

- Det har vært for stille de gangen vi har tapt kamper vi ikke burde ha tapt. Situasjonen har ikke vært bra, sa keeperen, og lengtet tilbake til tiden da Harry Redknapp var manager.

- Harry pleide å komme inn og kjefte oss huden full hvis vi tapte. Han fikk ut sinnet sitt, og noen ganger måtte han krype til korset og be om unnskyldning dagen etter, men av og til trenger man sånne skyllebøtter, forklarte James, ifølge Sky Sports.

Islending avgjorde
Men i Pompeys første kamp uten Adams ved roret, trengtes ingen skyllebøtter.

Etter en førsteomgang der Manchester City hadde ballen mest, mens Portsmouth produserte de største sjansene, sto det 0-0 på Fratton Park.

Andreomgangen var i ferd med å fremstå som en søvndyssende og sjansefattig affære, men så tok Johnson saken i egne hender etter 70 minutter. Han tok med seg ballen til dødlinja, dro seg utover og avsluttet fra spiss vinkel. I mål.

Fire minutter senere la Hreidarsson på til 2-0. Islendingen gikk høyest av alle på corneren fra Jermaine Pennant.

City klarte aldri å slå tilbake, og Pompey tar dermed med seg tre særdeles viktige poeng fra oppgjøret.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).