Det er ingen enkel oppgave å overta det norske damelandslaget i håndball etter Marit Breivik, som ledet Norge til gull å både OL og EM i fjor. Men den oppgaven har Thorir Hergeirsson (45) fått.

Klar Norge-seier
Fredag debuterte han som hovedtrener da Norge møtte Kroatia på bortebane.

Hans nye rolle som trener ser ut til å passe Hergeirsson bra. Det ble klar seier til håndballjentene med sluttresultatet 26-33 i Norges favør.

Det var tøffe forhold for spillerne da klimaanlegget i hallen i Porac ikke fungerte slik den skulle og det dermed ble veldig varmt. Likevel var det ingen store problemer for de norske jentene å sikre seieren.

Til pause ledet Norge 18-22.

Syv mål foran
Etter pause fyrte de norske spillerne av hele 11 mål og skapte stor avstand til kroaterne.

Linn Kristin Riegelhuth ble kveldens toppscorer med seks baller i mål. Heidi Løke leverte også et solid bidrag til seieren med fem målbærende skudd.

Hergeirsson rullerte en god del på de aktive spillerne i kampen og lot flere av de nye på laget få prøve seg. Han var godt fornøyd med Anja Edins og Tine Stanges innsats mot kroaterne, skriver handball.no.

Totalt bød kampen på fem utvisninger på to minutter, hvorav tre var norske spillere.

Fornøyd Hergeirsson
Thorir Hergeirsson var svært fornøyd med jentene etter kampen.

- Vi lyktes også bra med det etablerte forsvaret vårt i starten av kampen. I midten regjerte Kristine Lunde og Marit Malm Frafjord med god hjelp av Tonje Nøstvold og Karoline Dyhre Breivang. Bakerst gjorde Katrine Lunde Haraldsen en god kamp når vi tar med at det er svært tidlig i sesongen, konkluderer Hergeirsson overfor handball.no.

Kroatene stilte med sitt sterkeste lag, mens Hergeirsson måtte klare seg uten en rekke spillere, deriblant Gro Hammerseng og Katja Nyberg. Også Tonje Larsen, Kari Aalvik Grimsbø, Linn Jørum Sulland, Camilla Herrem og Isabel Blanco var fraværende.

Norge møter Kroatia igjen allerede søndag klokken 18.

Sjekk siste sportsnytt her!