Gå til sidens hovedinnhold

Seilbåt driver i sterk kuling

HRS har mistet kontakt med en 32 fots seilbåt som driver i sterk kuling - uten seil, uten motor og uten strøm øst for Ekofisk i Nordsjøen.

To fly fra England og Danmark, to norske helikoptere, og en redningsskøyte, lette onsdag etter den nederlandske seilbåten.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge ble kontaktet av den nederlandske seilbåten første gang tirsdag kveld. Den 32 fots seilbåten, med tre personer om bord, klarte da ikke å seile, hadde ikke motor, og var nesten uten strøm.

Redningsskøyta Peter Henry von Koss ble da sendt mot området den befinner seg i, 70 kilometer øst for ekkofisk. Skøyta kom fram ved 10.30 tiden.

- Det er veldig lite den får gjort, for det er svært dårlig vær i området, sier redninsleder redningsleder Bjørn Jarle Åmli til Nettavisen. Et helikopter søker etter seilbåten i området.

- Vi avtalte å holde kontakt med båten gjennom natten, men den siste kontakten var ved 23.30-tiden, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmli ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Det blåser sterk kuling og er høy sjø i området. Åmli tror årsaken er at båten har drevet ut av dekningsområde for radiokontakt, og at den har gått tom for strøm. Seilbåten har ikke aktivert en nødpeilesender, så HRS tror ikke seilbåten har havarert i det dårlige været.

- Vi har sendt to helikoptere og redningsskøyte til setter inn helikoptere for å lokalisere båten raskt slik at redningsskøyta kan gå inn og ta en slep.

Det første helikopteret vil startet søket ved 10-tiden.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen