Hovedredningssentralen iverksatte søk da båten ikke kom frem til England som planlagt fredag.

Seilbåten ble sist observert i Stavanger tirsdag klokken 16. Mannen om bord skal ha opplyst at han skulle innom havnene i Tananger og Sirevåg for å skaffe seg et mannskap til turen tilbake til England.

Fredag kveld søkte politi etter båten både i Tananger og Sirevåg, uten resultat.

- Vi har forsøkt å kalle han opp på VHF, uten å få svar. Det skal være radio om bord. Nå sjekker vi om noen kan ha sett båten i området, sier redningsleder Tor Øyvind Moss ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) til TV 2 Nettavisen.

Været i området er skiftende.

Frykter at noe kan ha skjedd
Det er ikke registrert noen nødrop og det finnes så langt ingenting som tyder på at seilbåten kan ha havarert på vei over Nordsjøen til England. Men da seilbåten ikke kom frem til avtalt tid i England, kontaktet redningssentralen i Great Yarmouth redningssentralen i Norge og ba om bistand.

- Frykter dere at noe kan ha tilstøtt båten?

- Ja, vi gjør i alle fall det vi kan for å finne den. Det er mange andre muligheter enn at den har havarert, sier Moss til TV 2 Nettavisen.

Kan ha sett båten
Fredag kveld avsluttet politiet søkene i Tananger og Sirevåg uten å finne båten. Ingen i Tananger har observert båten, men i Sirevåg har båtfolk opplyst at de har sett en lignende båt i området fredag formiddag.

- Vi jobber nå med å finne ut om dette kan være den savnede båten eller en annen, sier redningsleder Moss.

Fra klokken 18.30 fredag kveld har HRS sendt ut etterlysning etter båten over kallefrekvensen til båter i området. En patruljer er også på vei til havnen i Egersund for å undersøke om båten kan ha søkt nødhavn her.

Seilbåten er blå med hvitt dekk. Den er registrert i England, den er 33 fot lang, har to master og heter «China Blue».