Gå til sidens hovedinnhold

Seks år siden sist for Suzann

Ikke siden 2007 har Suzann Pettersen (32) vunnet en majorturnering.

Golfstjernen innrømmer at det er på tide å vinne igjen.

For seks år siden tok Tutta sin første og hittil eneste majorseier da hun gikk til topps i LPGA-mesterskapet. Siden har hun vært nær flere ganger, men uten å lykkes.

- Det begynner å bli noen år siden nå. Det er på tide å rette opp i regnskapet, sier Pettersen til NTB.

Kommende helg får hun en ny sjanse. Da spilles LPGA-mesterskapet i Pittsford, New York. I fjor kom hun på annenplass. Turneringen ble spilt på samme bane.

- Jeg vil ikke si jeg er ute etter revansj, men jeg føler jeg stiller til start med bedre kort enn i fjor, forteller Tutta.

Mental trener
Foran turneringen har Tutta fått sin mentale trener, Erik Bertrand Larssen, på plass i Pittsford. Han skal hjelpe henne med å være fullt skjerpet ute på banen.

Samarbeidet begynte i fjor høst, og Larssen skal være med i alle de fem majorene samt et par andre turneringer.

- Jeg er i gode hender. Vi legger ikke større vekt på denne uken enn andre. Jeg skal prøve å være sylskarp og klar. Det er mange timer jeg skal være der ute, forklarer Tutta.

Ifølge bladet Norsk Golf er det ingen av de andre spillerne på LPGA-touren som har flere plasseringer blant de tre beste i majorturneringene i perioden 2007-2013.

Oslojenta har sagt at en majorseier vil henge høyest denne sesongen. Triumfen for seks år siden var en stor opplevelse, men Tutta vil ikke slå fast at det var karrierens høydepunkt.

3631998

- Hver seier har sin historie og sjarm. Jeg prøver ikke å veie turneringer opp mot hverandre. De er vanskelige nok å vinne fra før av. Av og til kan du føle at du spiller kjempebra, men likevel bli utspilt, forteller 32-åringen, som har elleve LPGA-seirer.

Ingen formsvikt
Etter en strålende periode i vår, med én seier og tre andre topp tre-plasseringer på rad, har ikke Pettersen levert sitt aller beste den siste tiden.

På Bahamas ble hun nummer 32 i en amputert turnering på grunn av regn (36 hull), mens hun ikke engang klarte cuten i New Jersey sist helg. Likevel frykter ikke Pettersen for formen.

- Det var ikke så mye å skrive hjem om, men det er lite bekymringsverdig. Jeg føler meg i god form.

Hun ble nummer tre i årets første majorturnering, som ble spilt i California.

LPGA-mesterskapet starter torsdag og varer til søndag. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken