Hele seks av ti universitetsstudenter lider av såkalt matteangst, det viser spansk forskning ifølge Forskning.no. Likevel er det et faktum at matte er noe vi bruker omtrent hver eneste dag.

Snorre A. Ostad er professor ved Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo. Han mener at problemene med matematikk skyldes at kunnskapene ikke lagres godt nok i hukommelsen, og at en undersøkelse i Norge ville fått et lignende utfall som den spanske.

– Jeg tror ikke lærerne har forstått at et fag som matematikk krever en helt spesiell undervisning og forståelse, sier Ostad til Forskning.no.

Tall kan være gøy
De fleste må ty til hoderegning på en eller annen måte hver eneste dag, og noen takler det bedre enn andre. Men denne evnen er noe som enkelt kan trenes opp.

Hjerneklubben lanserer nå spillet TallGeni hvor det er både enkelt og morsomt å bli god i hoderegning.

– Teknikkene er enklere enn de man lærer på skolen, og det skal ikke mye til før du kan klare å løse avanserte regnestykker i hodet, der andre må ty til kalkulator, sier Anders Wedde, daglig leder i Hjerneklubben.

Lær mer om TallGeni og Hjerneklubben her.

Bli smartere
Det er ikke bare matte du kan bli bedre på med Hjerneklubben. Morsomme spill og innhold kan brukes til å øke hukommelsen, lære fortere og konsentrere seg bedre.

Wedde mener at alle har nytte av hjernetrening, og at dette er like viktig som å holde kroppen i form.

– Det er utrolig tilfredsstillende å mestre nye ting og øke kunnskapen sin på en brøkdel av vanlig tid, sier han.

Lær mer om Hjerneklubben og prøv et gratis spill her.

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.