Gå til sidens hovedinnhold

Seks drept utenfor fengsel

Seks fengelsansatte ble torsdag drept og likene deres plassert utenfor et fengsel i Mexico. Henrettelsene betegnes som en krigserklæring fra narkobandene.

Drapene skjedde rett etter at mexikanske myndigheter har satt i gang en storstilt offensiv mot organisert narkotikakriminalitet.

Statsadvokat Rafael Macedo de la Concha sa ledere innen organisert kriminalitet hadde ansvaret for drapene. Han sa at «krig er blitt erklært» i kampen for å slå ned på narkofeider i mexikanske fengsler.

Drapene lot til å være rene henrettelser. De seks likene ble funnet med håndjern og skuddsår i bakhodet i en bil utenfor et høysikkerhetsfengsel i byen Matamoro nær grensen mot USA. Drapsmennene lot til å ha angrepet mennene, tre teknikere og tre vakter, i det de kom fra arbeid tidlig torsdag morgen.

- Kriminelle, mange av dem i fengsel og andre ute på gata, har ansvaret, sa Macedo de la Concha. Han la til at den narkotikabaronen Osiel Cardenas, som skal ha planlagt å rømme fra høysikkerhetsfengselet La Palma, kan ha vært involvert.

I en pressemelding kalte Mexicos sikkerhetsdepartement drapene «et forsøk på å utfordre regjeringen».

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken