Gå til sidens hovedinnhold

Seks skadd i trafikkulykker

Seks personer er skadd etter en rekke alvorlige trafikkulykker på såpeglatt føre rundt om i landet.

Nysnø har ført til svært glatte veier blant annet i Trøndelag og i Sogn og Fjordane. I løpet av onsdagen har ulykkesmeldingene tikket inn til politiet.

Ved 14:40 tiden fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt i veggen inne i Svøljatunnelen på riksvei 30 mellom Trondheim og Røros. Mannen skal ha vært ved bevissthet etter ulykken, men politiet kunne ved 15-tiden ikke si om han var alvorlig skadd.

Frontmot front
Bare med tjue minutters mellomrom frontkolliderte fire biler to forskjellige steder på E6 i Nord-Trøndelag.

Først smalt det klokken 12 ved Grong.

- En personbil kom over i motgående kjørefelt og traff en annen personbil i fronten. En person satt fastklemt i en tid, og to personer er fraktet til sykehus, sier vakthavende Per-Odd Verstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Klokken 12.19 smalt det igjen - på E6 ved Koabjørga i Inderøy.

- Nok en personbil kom over i motgående kjørefelt og traff en annen personbil. To personer er lettere skadd og sendt til sykehus, sier Verstad. De skadde er en jente på 6 år og en kvinne på 22 år.

Politiet presiserer at det er svært glatt på veiene i området.

Tankbil veltet
Like etter klokken 12 kjørte en tankbil fullastet med jernklorid av veien på riksvei 5 ved Jølster i Sogn og Fjordane - også her opplyser politiet om vanskelige kjøreforhold.

- Lastebilen har veltet, men det er ikke noen lekkasje. Heller ingen personer er skadd, sier operasjonsleder Kjetil Avsnes ved Sogn og Fjordane politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Tankbilen, som er lastet med etsende stoff, vil ikke bli dratt opp fra grøfta før innholdet er blitt sugd over i en annen tankbil.

Onsdag ettermiddag kolliderte også to personbiler på riksvei 55 like utenfor Høyanger.

- En person er skadd og er sendt til Førde sykehus med luftambulanse, sier Avsnes.
To frontkollisjoner på E6 i Nord-Trøndelag

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?