Gå til sidens hovedinnhold

Sektleder blant USAs mest ettersøkte

Warren Jeffs, leder for en gren av mormonerkirken i USA som ennå praktiserer polygami, er plassert på FBIs liste over de 10 mest ettersøkte personene.

Jeffs, som leder en mormonerkirke kalt Fundamentalists Chirch of Jesus Christ of Latter Day Saints, er ettersøkt for seksuelle overgrep mot mindreårige. Kirken praktiserer giftermål mellom mindreårige jenter og eldre menn i lukkede samfunn i statene Arizona og Utah.

Med oppgraderingen til å være en av FBIs 10 mest ettersøkte personer, ligger det en belønning på godt over 600.000 norske kroner og venter på den som sørger for at Jeffs kommer bak lås og slå, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Støter ut overtallige menn

Det er usikkert hvor mange medlemmer sekten har, men den skal være et av de største polygame samfunnene i USA, med at anslått medlemstall på mellom 6000 og 10.000 medlemmer, ifølge Wikipedia.

Kirken lærer at en mann må gifte seg med minst tre kvinner for å komme til himmelen. Kirken kom i offentlighetens søkelys i 2005, etter at opp mot 1000 menn ble utstøtt for å bøte på et mannsoverskudd på grunn av ekteskapspraksisen.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken