Fem av ni danske supermarkeder selger kjøtt som inneholder 44 ganger så mange bakterier som det myndighetene tillater. Det viser en undersøkelse utført for den danske avisen Ekstra Bladet.

- Det høye tallet er tegn på begynnende bedervelse, og det er ikke greit at det ligger kjøtt der ute som er bedervet. Jeg ville ha kastet det, sier seniorforsker Tina Back Hansen ved DTU Fødevareinstituttet - danskenes svar på det norske Mattilsynet - til avisa.

I tillegg til at avisa avslører halvt bedervet kjøtt, viser undersøkelsen også at ni av ti pakker i kjøledisken inneholder E. colibakterier, som stammer fra avføring.

Bakteriene skyldes dårlig hygiene under slakting og pakking.

Videre viser testen at seks av ti produsenter jukser med den oppgitte fettprosenten og at forbrukerne dermed ikke kan stole på at varedeklarasjonen er korrekt.

Danmark har i sommer vært rammet av det største salmonellautbruddet på 15 år, noe som har ført til økt fokus på matvaresikkerhet. Siden februar har mellom 3000 og 4000 dansker blitt smittet, og myndighetene mistenker at det er snakk om kjøttprodukter fra svin og fjærkre som er smittekilden.