Gå til sidens hovedinnhold

Selger Olsen til RBK

- Jeg håper vi blir enige med Trond Olsen i dag, sier Erik Hoftun.

Tirsdag kveld var Nils Skutle og Erik Hoftun i Bodø for å forhandle om en overgang for Trond Olsen (24). Og onsdag formiddag kunne Bodø/Glimt bekrefte at de selger sin kantspiller til Rosenborg.

- Overgangen skjer umiddelbart, med forbehold om at Olsen består den medisinske testen og blir enig med trondheimsklubben om sin personlige kontrakt, melder glimt.no.

Overgangsummen er ikke bekreftet, men skal ifølge Adressa.no være på 8,5 millioner kroner.

Til La Manga
Og sportsdirektør Erik Hoftun har sterke forhåpninger om at også den personlige avtalen blir klar i løpet av onsdagen.

- Trond kommer til Trondheim onsdag. Planen er at vi skal forhandle ferdig kontrakten før vi reiser etter resten av laget til La Manga, sier Hoftun til Nettavisen.

- Regner du med at dere blir enige?

- I denne bransjen skal man aldri regne med noe, men vi har veldig gode forhåpninger.

- Best ute på kanten
Erik Hoftun ble godt kjent med Trond Olsen i løpet av sine to år som sportsdirektør i Bodø/Glimt. Slik forklarer han hvorfor RBK nå sikrer seg lysluggen fra Lyngen:

- Han har den gjennombruddskraften vi har etterlyst. Han er flink til å starte. Han er veldig uredd og kan gjøre ting på egen hånd. Samtidig har han utrolig bra fart og en god venstrefot.

- Betyr dette at Rosenborg går tilbake til det gode, gamle 4-3-3-systemet?

- I fjor spilte vi stort sett 4-4-2 med en diamant på midtbanen. I et slikt system passer Trond best som spiss. Men vi har hele tiden hatt en 4-2-3-1-formasjon i tankene, og der passer Trond veldig godt inn i en kantrolle. Det er ingen tvil om at han trives best ute på kanten, sier Hoftun.

Bedre holdninger
Tidligere har Trond Olsen hatt et rykte på seg for ikke å være den ivrigste på trening. Hoftun mener imidlertid 24-åringen har fått bedre holdninger de siste sesongene.

- Trond er blitt eldre og mer erfaren, konstaterer han.

Mens Erik Hoftun kan smile, må bare Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen erkjenne at han er en viktig brikke fattigere.

- Det er klart at Trond Olsen var en viktig spiller for oss i fjor. For oss blir det vanskelig å erstatte en sånn kar. Da må andre folk ta ansvar. Vi har jo hentet inn Trond Fredrik Ludvigsen tidligere, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Samtidig vil han ikke krisemaksimere.

- Har ikke panikk
- Det er ikke noen stor katastrofe, men det er klart at han sto for 20 målpoeng i fjor og var en viktig spiller da. Vi er en klubb som må utvikle spillere og selge dem videre når både klubb og spiller ønsker det. Nå kom Rosenborg på banen, og det var en overgang Trond ønsket seg.

- Hvordan tror du Olsen vil passe inn i RBK?

- Det har ikke jeg noen formening om. Trond er en veldig god fotballspiller og Rosenborg er en flott klubb å være i. Jeg er mer opptatt av Bodø/Glimt.

- Vil dere forsøke å hente inn en erstatter?

- Vi leter etter en venstrekant, Robert Vikestad ga seg jo, og nå ble Olsen solgt, så vi bør hente inn en kantspiller til. Men vi har ikke panikk, vi har mange gode fotballspillere her.

Trond Olsen debuterte for landslaget i kampen mot Ukraina før jul, men er ikke med i Drillos tropp til privatlandskampen mot Tyskland.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken