Onsdag sist uke, da Se og Hør undersøkte det som da var rykter om at eks-helseminister Bjarne Håkon Hanssen har innledet et forhold til eks-underdirektør i Helsedepartementet - Inger Mette Nilstad, la redaksjonen igjen meldinger på telefonene til Jan Erik Larsen og Bjørn Richard Johansen. Larsen og Johansen skal bli Hanssens nye kolleger i PR-byrået First House.

Men Se og Hør-medarbeideren brøt ikke samtalen etter at beskjeden var lagt inn, med det resultat at både Larsen og Johansen fikk opptak av den redaksjonelle diskusjonen i Se og Hør. På begge opptakene høres stemmene til sjefredaktør Harald Haave og redaksjonssjef Ulf André Andersen.

På Bjørn Richard Johansens telefonsvarer høres blant annet en person som sier:

«Vi ringer hu dama opp igjen, hu kona hans. Si at vi tar bort alt om graviditet, så kjører vi på utroskap.»

Her er beskjeden på Jan Erik Larsens mobilsvar:

HTML EMBED

Her er beskjeden på Bjørn Richard Johansens mobil:

HTML EMBED

- Uakseptable metoder
Noen dager senere gikk Bjarne Håkon Hanssen ut og bekreftet forholdet til sin eks-kollega. Overfor VG har Hanssen reagert sterkt på innholdet i meldingene som ble lagt igjen på mobilsvarerne til Larsen og Johansen:

- De legger først igjen en vanlig beskjed, deretter lar de svareren gå mens de snakker sammen om informasjon som skal få folk til å ringe tilbake for å dementere det som ikke er sant. Dette er helt uakseptable metoder.

Men generalsekretær Per Edgar Kokkvold tror ikke at Se og Hør la igjen sin redaksjonelle diskusjon med vilje.

- Ikke logisk
- Det har blitt antydet at dette er en slags fiks måte å fortelle at «vi vet» - og at om «dere ikke ringer tilbake, så ...» Det er ikke logisk å tro at dette er noe triks eller knep. Jeg velger å tro Se og Hør på at det er et teknisk arbeidsuhell. Det er iallfall ikke en rasjonell metode. Nå er ikke Se og Hør alltid rasjonell, men selv ikke Se og Hør er så irrasjonell at de gjør noe sånt med vilje. Jeg mistenker dem ikke for å ha lagt igjen den redaksjonelle diskusjonen slik. Det faller på sin egen urimelighet , sier Kokkvold til Nettavisen.

Når det gjelder Bjarne Håkon Hanssens påstander om at ukebladet har tilbudt folk rundt ham og Nilstad penger for å fortelle om forholdet, så har Kokkvold ett råd til de som eventuelt er berørt av det:

- Har de blitt tilbudt penger, så bør de klage forholdet inn for Pressen Faglige Utvalg.

- En glipp
Redaksjonssjef Ulf André Andersen i Se og Hør er ikke spesielt snakkesalig om mobilsvaraffæren og henviser til uttalelsene han har gitt til VG.

- Det var en glipp, sier han til Nettavisen.

- Var det din egen glipp?

- Det var Se og Hørs glipp - og som redaksjonssjef er jeg ansvarlig for den, sier Andersen.

- Ikke betalt en krone
Sjefredaktør Harald Haave i Se og Hør opplyser at ukebladet ikke har betalt en eneste krone til noen i forbindelse med sine undersøkelser rundt Bjarne Håkon Hanssen.

- Vi har heller ikke skrevet en eneste setning om saken, sier Haave til Nettavisen.

- Men har dere tilbudt folk penger for informasjon om saken?

- Av hensyn til kildevernet vil jeg ikke kommentere det, men på generelt basis betaler vi tipshonorar og for kjøp av eksklusive bildepakker, sier Haave.

Haave sier at eventuell betaling for informasjon i saken uansett ikke berøres av Vær Varsom-plakaten punkt 3.11 - om «andres privatsfære», siden det er i offentlighetens interesse å klargjøre om Hanssen og Nilstads forhold startet mens Hanssen var helseminister og Nilstads overordnende i departementet.

- Dette er det samme som alle andre medier har vært opptatt av og som jeg mener er et avgjørende punkt i denne saken, sier han.