CHENNAI (Nettavisen): Magnus Carlsen og Vishy Anand boltrer seg i hver sin hotelletasje under VM-finalen i sjakk i India. Spillerteamene kan unngå hverandre så godt som totalt med unntak av partiene og de pålagte pressekonferansene.

Men de møttes under en middag torsdag kveld, der Nettavisen var på plass som eneste norske medium.

Snakker ikke sammen
VM-finalen starter lørdag, og det spilles best av 12 partier.

Hovedpersonene holdt hver sin korte tale til pamper fra verdenssjakkforbundet Fide og lokale sponsorer og vip-gjester.

De utvekslet ingen ord eller blikk, og stilte seg demonstrativt opp med blant andre Fide-president Kirsan Ilyumzhinov som levende skjold mellom seg.

- Velkommen til Chennai, ha et hyggelig opphold, var alt Anand hadde å melde til latter fra forsamlingen.

Magnus Carlsen sa et par setninger mer:

- Det var en spektakulær åpningssseremoni. Nå kan jeg ikke vente på at vi skal begynne.

LES OGSÅ:- Han sa det nok for å skremme Magnus

Lydtett glasskube
Tidligere har forholdet vært så tett og godt at Carlsen har deltatt på to treningsleire hos Anand, blant annet før VM-matchen mot Veselin Topalov.

Manager Espen Agdestein bekrefter at spillerne, som også har sine egne spesialtilpassende heiser som går direkte til spillelokalet, ikke har snakket sammen bortsett fra noen høflighetsfraser under en pressekonferanse.

- Det synes jeg er naturlig. De er først og fremst rivaler nå og de fokuserer på hvordan de skal slå hverandre i en tøff match. Man er forsiktig med å gi hverandre info eller ting som kan ha psykologisk betydning, sier Agdestein.

Spillerne er også skjermet fra tilskuerne. Partiene skal spilles i en lydtett glasskube på Hotel Hyatt Regency, der det har vært hektisk aktivitet for å få alt på plass.

- Etter at det ble kjent at de skulle møtes, har de snakket litt sammen, men det har ikke vært noen heftig dialog. De er ikke uvenner, de er fortsatt gode kolleger.

Se flere bilder hos Chessdom

Gikk raskt
Begge ankom middagen etter at de øvrige gjestene - blant annet Carlsens mor, far og to av søstrene samt støtteapparat - og de forlot lokalet raskt.

Under middagen ble det åpenbart at Anand er i en helt annen fysisk form enn senest for et halvt år siden, da han møtte Carlsen i Norway Chess og like etter i Tal Memorial.

Han har trolig tatt av rundt 10 kilo, etter å ha løpt og svømt på en treningsleir i Tyskland.

Anand dro fra sin to år gamle sønn for å lade opp til matchen, men indiske journalister sier til Nettavisen har han tatt inn på hotellet sammen med familien.

- Anand ser ut som et nytt menneske, sier Magnus Carlsens VM-lege Brede Kvisvik. Andre kilder oppgir at verdensmesteren alltid er i toppform fysisk under VM-matcher.

FORUMET:Over 200 kommentarer om finalen

PS! 140 journalister er akkreditert til mesterskapet. Presseansvarlig Arvind Aaron sier at det er langt flere enn under tidligere finaler. Rundt 20 av journalistene kommer fra Norge.