Det norske U19-landslaget kom ikke til EM-sluttspillet. Uavgjort mot Spania og Aserbajdsjan - og tap mot Tyrkia - ble for dårlig.

Les mer om det her.

Dermed reiser gutta hjem fra Tyrkia tirsdag. I verste fall står de foran en fem dager og 4000 kilometer lang busstur.

Les mer om det her.

- Lehne Olsen imponerte
Toppfotballsjef og U19-trener Nils Johan Semb er imidlertid ikke i tvil om hvem som var den største positive beholdningen fra de tre EM-kvalifiseringskampene den siste uka. Det var 18 år gamle Thomas Lehne Olsen fra HamKam.

- Han fikk sitt gjennombrudd her nede, sier Semb til Nettavisen.

Olsen, som egentlig kun fikk spille fordi Norge måtte klare seg uten Joshua King (Manchester United), Flamur Kastrati (Twente) og Thorstein Andersen Aase (Stabæk), grep nemlig sjansen med begge føttene.

Først spilte han en glimrende kamp, og scoret da Norge spilte 1-1 mot Spania.

Så scoret han igjen i 1-1-kampen mot Aserbajdsjan.

Før han måtte gå målløs av banen mot Tyrkia i siste kamp.

- Jeg er ganske fornøyd, egentlig, sier han til Nettavisen.

- Det ble to mål på tre kamper. Sistekampen var litt dårlig, beina var litt tunge, men totalt er jeg fornøyd, legger han til.

- Alt har gått veldig fort
Det var trolig speiderne på tribunen også - uten at unggutten som vokste opp på Moelv tenker særlig på det.

- Nei, jeg tenker kun på hva jeg skal gjøre når jeg er på banen. Dessuten har det skjedd veldig mye på kort tid. Jeg ble hentet til HamKam i fjor, og fikk mye spilletid i Adeccoligaen. Jeg var på prøvespill i FC København, og har også kommet meg inn på landslaget. Så jeg tar det gjerne litt med ro. Det viktigste i år blir forsøket på å få HamKam opp til Adeccoligaen igjen, sier han.

Derfor var beskjeden fra Briskeby lei å få mandag. HamKam tapte nemlig åpningskampen sin i 2. divisjon hjemme mot Tromsøs reservelag.

- Det er surt at laget taper, og kjedelig å tape den første kampen. Det vil si, det er alltid kjedelig å tape fotballkamper, sier han.

- Hva tenker du om den videre karrieren da?

- Som sagt, alt handler nå om å rykke opp med HamKam. Det var vel noen som var interessert i meg i vinter, men ting har gått fort - jeg blir i HamKam også videre, sier spilleren som Stabæk også var interessert i før 2009-sesongen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!