Gå til sidens hovedinnhold

Senator ble «terrorist»

Selv ikke CNN klarer å skille mellom terrorlederen Osama bin Laden og senatoren Barack Obama.

Navnelikheten mellom den ettersøkte terroristen Osama bin Laden og den amerikanske senatoren Barack Obama har forvirret mange amerikanere.

CNN hadde for noen uker siden et muntert innslag om forvirringen. En utegående reporter spurte folk på gata om Obama var en trussel mot USA, og mange klarte ikke å skille mellom de to mennene. Men tirsdag gikk CNN selv på den samme blunderen.

Under sendingen av Wolf Blitzers program «The Sitation Room» viste kanalen promoer for et innslag om jakten på Osama bin Laden. Men observante bloggere så raskt at saken gikk under tittelen «Where’s Obama?», melder AP.

Etter at tabben ble avslørt, har nyhetskanalen lagt seg langflat og kommet med en offentlig unnskyldning.

- Vi beklager den store skrivefeilen, og vi vil også gi en personlig unnskyldning til senator Barack Obama, sier CNN i en offisiell uttalelse.

Obamas presseansvarlig, Tommy Vieto, sier senatoren har akseptert CNNs unnskyldning og er takknemlig for bloggerne som oppdaget feilen så raskt.

- Selv om knappene for «b» og «s» er langt unna hverandre på tastaturet, går jeg ut fra at dette kun var et uhell og ikke en ondsinnet handling, sier Vieto til AP.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn