Gå til sidens hovedinnhold

Senator vil stenge Guantanamo

Guantanamo-leiren er blitt det beste rekrutteringsverktøyet for terrorister i verden, mener en ledende amerikansk senator.

Joseph Biden, som sitter i utenrikskomiteen i Senatet, mener Guantanamo-leiren på Cuba er en fare for USA og bør stenges.

-Dette har blitt det beste propagandaverktøyet for å rekruttere terrorister over hele verden. Slik trenger det ikke være, sa Biden i et intervju med TV-stasjonen ABC søndag.

Han krever at en uavhengig kommisjon gransker Guantanamo og andre fengsler utenfor USA der Bush-administrasjonen har plassert terrormistenkte.

-Sluttresultatet bør være at vi stenger Guantanamo, sa Biden.

Gulag
I en Amnesty-rapport i forrige uke sammenliktet organisasjonen Guantanamo med de sovjetiske fangeleirene under Stalin-tida. Guantanamo er vårt tids Gulag», het det i¯ rapporten.

Lederen for Amnesty International i USA forsvarte søndag påstanden.

-USA har flere fengsler rundt i verden, mange av dem er hemmelige. Folk forsvinner, blir holdt i ubegrenset tid og uten adgang til advokater eller rettssystemet. De får heller ikke kontakt med familiene sine, sa William Schulz i et intervju med TV-stasjonen Fox News.

- I noen tilfeller vet vi at fangene blir mishandlet, torturert og til og med drept, sa Schulz.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken