Gå til sidens hovedinnhold

Sender hilsen i dag

Komponistforeningen sender kondolansehilsen til Kenneth Sivertsens familie i dag.

Skuespilleren Jon Eikemo var sjokkert over at Kulturdepartementet ikke en gang sendte en krans til begravelsen til komponisten Kenneth Sivertsen. Han var heller ikke imponert over den norske komponistforeningen som ikke deltok i begravelsen.

- Dette er helt til holdent min feil, sier komponistforeningens leder, Asbjørn Schaathun, og bedyrer overfor iBergen.no at det i det ikke ligger noen nedvurdering av Kenneth Sivertsens livsverk.

-Da han døde på julaften gikk jeg ut fra at han ikke ville bli begravd før over nyttår. Jeg fulgte ikke med og beklager det sterkt. Jeg er på vei til kontoret nå for å skrive en kondolansehilsen til familien, sier en tydelig beskjemmet Schaathun.

- Vi sender selvsagt en siste hilsen til alle våre medlemmer. Dette er en ren incurie fra min side.

- Jeg kjenner ikke kulturdepartementets rutiner godt nok til å si om de burde deltatt i begravelsen til Kenneth Sivertsen eller ikke. Jeg er mer opptatt av at man gjør noe for komponistene mens de lever, sier Asbjørn Schaathun.

Han mener Kenneth Sivertsen var en viktig komponist og en inspirasjon for mange.

- I løpet av de siste 25 år er det ikke mer en rundt 20 komponister som har fått store orkesterverk oppført med de største profesjonelle orkesterne. Skriving for stort orkester er for nedadgående.

- Når det gjelder kulturministerens sammeligning med Jan Werner Danielsen er det vel det å si at den ene var utøvende, mens den andre i denne sammenhengen var skapende. Det mener jo vi er en vesensforskjell, sier Asbjørn Schaathun.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen