Gå til sidens hovedinnhold

Sender ikke styrker til Darfur

Regjeringen avlyser planene om å sende norske styrker til Darfur.

Regjeringen har besluttet at de ikke vil sende norske styrker til Darfur. Årsaken er Sudans motstand mot det norsk-svenske bidraget til FN og Den afrikanske unions felles fredsoperasjon i Darfur (UNAMID).

- Norge har i lang tid planlagt å delta i FN-ledet innsats i Darfur. Det er derfor med beklagelse vi ser at vi ikke lenger kan opprettholde tilbudet til FN, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressemelding utstedt onsdag.

Støre og Strøm-Erichsen mener at det er Sudan som må bære ansvaret for den situasjonen som er oppstått, gjennom sin motstand mot det norsk-svenske bidraget.

- Sudans motstand mot militært personell fra enkelte ikke-afrikanske deltakerland bidrar til å forsinke hele utplasseringen av fellesoperasjonen. Dette er svært uheldig med tanke på behovet for styrket internasjonal innsats i Darfur. Situasjonen er også beklagelig i forhold til det personellet som i lang tid har forberedt seg på deltakelse i operasjonen, opplyser utenriksministeren og forsvarsministeren.

Norge skulle etter planen delta i en norsk-svensk avdeling for å dekke det omfattende behovet for ingeniørressurser i oppstarten av operasjonen i denne voldsherjede delen av Sudan.

204858

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk