Gå til sidens hovedinnhold

Sendte Sverige til EM

De blågule påførte Nederland første kvaliktap siden 2007.

SVERIGE - HOLLAND 3-2:

Nederland er, ifølge FIFAs rankingsystem, ett av de beste lagene i verden. Nasjonen har også vært suverene i sin EM-kvalifiseringsgruppe.

Før møtet med Sverige tirsdag, sto de oransje med ni strake triumfer i gruppe E og var allerede klare for sluttspillet i Polen og Ukraina i 2012.

Nederland hadde faktisk ikke tapt en eneste kamp i kvalifisering til mesterskap siden november 2007, da det ble 2-1-tap borte mot Hviterussland.

Første smellen
På Råsunda skulle imidlertid den første smellen komme, selv om gjestene ikke lot svenskene få noe gratis. Alt i alt ble det en underholdende match.

Sverige tok ledelsen allerede etter 14 minutter, ved Kim Källstrøm. Den offensive midtbanemannen fant nettet med et flott frispark.

Snaue ti minutter senere slo gjestene fra Nederland tilbake, da Klaas-Jan Huntelaar utlignet og i andre omgang ordnet Dirk Kuyt ledelse til Nederland.

Det så mørkt ut for svenskene, men Erik Hamréns menn svarte direkte. To minutter etter Kuyts mål, utlignet Sebastian Larsson for hjemmelaget.

Ble matchvinner
Og bare ett minutt senere var målfarlige Ola Toivonen på farten og satte inn matchvinner. Toivonen hadde fått sjansen i Zlatan Ibrahimovics fravær.

- Da jeg så ballen komme, så tenkte jeg at jeg skal ta i så hardt jeg kan. Det gjorde jeg. Helt fantastisk, sier Toivonen til svensk TV 4.

Resultatet betyr at Nederland stoppet på 27 poeng fra 10 kamper i gruppen. Sverige blir nummer to med 24 poeng fra like mange kamper.

Svenske blir med dette beste gruppetoer i EM-kvalifiseringen og er dermed klare for sluttspillet.

- En fantastisk kamp av guttene. Vi var så effektive som vi skal være. Vi hadde også flere sjanser enn Nederland. Det hadde jeg ikke regnet med, sier Erik Hamrén.

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken