Gå til sidens hovedinnhold

Sendte ung voldsmann til Sibir

Tyske myndigheter håper det vil hjelpe å sende den voldelige gutten (16) til en delvis forlatt landsby i Sibir.

Det er sosialmyndighetene i den midttyske byen Giessen som har sendt den svært så voldelige gutten til den sibirske landsbyen Sedelnikovo, skriver Jyllandsposten.

Gutten er sendt til den delvis forlatte landsbyen som et eksperiment. Eksperimentet er iverksatt samtidig som en voksende og følelsesladet debatt pågår i Tyskland om den økende ungdomskriminaliteten i landet.

Blir overvåket
I seks måneder skal den 16 år gamle gutten oppholde seg i landsbyen, som ligger 300 kilometer fra storbyen Omsk i det vestlige Sibir.

Der må gutten gå på skole, og han vil bli overvåket av en russisk pedagog.

16-åringen betegnes som veldig aggressiv, og det er sosialmyndighetenes håp at hans møte med en helt annen hverdag i den fjerne, sibirske landsbyen vil bringe ham tilbake på rett vei og vekk fra voldskriminalitet.

Har ikke vann
Ifølge Jyllandsposten kan det bli en svært kald opplevelse for gutten. For vintertemperaturene kan ofte falle ned mot minus 40 grader på stedet.

Den øde landsbyen har dessuten ikke sentralvarme eller rennende vann.Han må ifølge tyske myndigheter selv hente vann dersom han vil vaske seg.

Guttens opphold i Russland koster tyske myndigheter 150 euro per dag, noe som er tre ganger lavere enn hva det ville kostet å ha den 16 år gamle gutten under konstant oppsyn i Tyskland.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten