Gå til sidens hovedinnhold

Senker barnelik i elva

I Indias hovedstad får små barn en våt begravelse i verdens mest skitne elv.

En del av elvebredden ved Yamnua går under navnet «Bachchewala Ghat», barnas gravplass. Et teppe med ugress og ekskrementer etter dyr og mennesker strekker seg ut i vannet.

De fleste hinduer kremerer sine døde, men etter tradisjonen skal små barn ikke kremeres. Krematorier over hele India avviser vanligvis levningene av barn under tre år. Tradisjonen tilsier at barn enten bør begraves eller nedsenkes i «hellige» elver, selv om det ikke er noe forbud mot barnekremasjon i hinduistiske hellige skrifter.

Nawal Kishore lever av å utføre slike barnebegravelser i elven Yamuna i New Delhi. Han svøper de små likene i kleder, ror dem ut på elva og senker dem ved hjelp av mursteiner.

- Hvilken mor ønsker å brenne sine små? sier han til Reuters.

I forrige måned beordret domstolen i New Delhi krematoriene til å ta imot lik av små barn, men foreløpig har ordren hatt liten effekt, melder Reuters.

- Vi vil gjerne at folk skal kremere barna sine, men det er religiøse følelser involvert. De fleste vil fortsatt legge barna sine i elva. Vi kommer til å øremerke en egen gravplass for barn, sier Deep Mathur, kommunal talsmann i New Delhi.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant