Gå til sidens hovedinnhold

Senket City og ble historisk

Denne 24-åringen tar Premier League med storm.

WEST HAM - MANCHESTER CITY 2-1:

West Ham fortsetter å imponere i Premier League. Lørdag tok londonklubben sin tredje strake trepoenger da tittelutfordrer Manchester City ble beseiret med 2-1 på Boleyn Ground.

Matchvinner: Diafra Sakho (24). Han scoret sitt sjette mål for sesongen med et flott hodestøt i andre omgang.

Det er et historisk mål.

Senegaleseren har nemlig funnet nettmaskene i sine seks første kamper fra start i Premier League, og det har ingen gjort før ham.

Uansett er det trolig trepoengeren som gledet mest, og seieren var ikke ufortjent.

West Hams Alex Song er strålende fornøyd med City-skalpen.

- Vi gjør det bra for tiden, og ønsket å fortsette i dag. Vi startet veldig bra i kampen mot Liverpool, og planen var å gjøre det samme mot City. Vi spilte som et lag, jobbet sammen og vant sammen, sier Song ifølge BBC etter kampen.

Manchester City manager Manuel Pellegrini er ikke like fornøyd, forståelig nok.

- Vi hadde veldig uflaks i andre omgang, men det er vanskelig å vinne når man ikke scorer på sjansene. West Ham spilte veldig bra, sier Pellegrini.

Nå retter han blikket fremover mot nye kamper.

- Vi har 80 poeng igjen å spille for. Så det er ennå tidlig. Vi skal fortsette å kjempe, for det er ennå ikke noen titler som er delt ut, sier han.

God hjemmeåpning
Vertene gikk ut med et meget høyt press og presset City tilbake i banen, uten at de klarte å produsere de helt store sjansene innledningsvis.

Det var gjestene med Sergio Aguero, som har vært i storform den siste tiden, som fikk den første store sjansen.

Etter to minutter kontret City, og et skudd fra argentineren gikk via West Ham-forsvarer Winston Reid og sørget for at Adrian måtte ut i full strekk for å redde forsøket.

David Silva kunne fort ha sendt gjestene opp i ledelsen etter seks minutter, men en ny, våken Adrian-redning sørget for å holde ballen ute av nettmaskene.

Etter 19 minutter fikk hjemmelaget en kjempesjanse, men Joe Hart var våken og snappet ballen rett foran Enner Valencia. Der kunne det fort ha stått 1-0 til hjemmelaget.

Scoret først
Men kun to minutter senere kunne hjemmefansen slippe jubelen løs.

Enner Valencia fosset frem på høyrekanten og snek seg inn foran Ellaquim Mangala før han la ballen inn mot bakre stolpe. Der sto Morgan Amalfitano helt umarkert og kunne enkelt dytte ballen i nettmaskene.

Halvtimen inn i omgangen fikk hjemmelaget en enorm sjanse til å doble ledelsen, men headingen fra Stewart Downing gikk like over tverrliggeren.

City hadde lite å komme med utover i omgangen, og West Ham kunne fort ha scoret én gang til før hvilen, uten at de klarte å få ballen i nettmaskene.

Tverrliggertreff
Etter pause skapte begge lag store sjanser. Stewart Downing og Diafra Sakho burde ha økt ledelsen for hjemmelaget, mens både Aguero og Yaya Touré hadde forsøk i tverrliggeren uten at ballen endte i mål.

Et kvarter før slutt økte Diafra Sakho ledelsen til 2-0 for hjemmelaget. Spissen steg til værs og headet ballen i mål. Mållinjeteknologien viste at Joe Harts redning ikke var nok til å hindre at ballen gikk over streken.

Dermed har Sakho funnet nettmaskene i sine seks første kamper fra start i Premier League, og det har ingen gjort før ham.

Minutter senere reduserte David Silva med et fantastisk skudd i lengste hjørne, og dermed var det kamp igjen.

Til tross for City-overtak i kampens siste minutter, holdt West Ham unna og vant 2-1.

West Hams neste kamp i Premier League spilles 01. november, når Stoke venter på bortebane. City møter byrival Manchester United på Etihad dagen etter.

LES OGSÅ:

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken