Gå til sidens hovedinnhold

Separert prest blir omplassert

Kirkens Bymisjon fjerner den populære presten Thor Brekkeflat (48) fra stillingen som gateprest i et halvt år fordi han er separert.

– Brekkeflat skal ikke utføre prestehandlinger for en tid, men gjøre andre oppgaver. Det kan være snakk om et halvt år, sier daglig leder Leif Jarle Theis i Kirkens Bymisjon til Bergensavisen.

Det er separasjon som gjør at Thor Brekkeflat må legge prestekjolen til side. 49-åringen ble nylig separert fra sin kone, og har nå en ny kjæreste. Separasjonen har vekket reaksjoner i ledelsen i Kirkens Bymisjon. De ønsker ikke at den profilerte gatepresten skal forkynne Guds ord før skilsmissen er endelig. Det er andre gang Brekkeflat blir skilt.

Det er en svært populær gateprest ledelsen i Kirkens Bymisjon har valgt å avskilte. Brekkeflat ble kåret til «Årets Navn» av BA-leserne i år 2000. Prisen ble gitt til Brekkeflat for hans omsorg og medmenneskelighet med de som trengte det mest.

Prisen var Brekkeflats tredje på kort tid. Gatepresten er også blitt hedret med Amalie Laskovs minnepris til vern om menneskerettighetene og Bergen Presseforenings Tjuaguttstatuett.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis