Gå til sidens hovedinnhold

- Sepp Blatter manipulerer alt

Diego Maradona frykter at FIFA-presidenten kan styre fremtiden hans.

I et intervju med den spanske avisen Marca snakker Diego Maradona om presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). På spørsmål om fremtiden og om han kan bli Napoli-manager en dag, trekker Maradona inn Sepp Blatter.

- Får ikke hjelp av Blatter
- Jeg har følelsen av at Blatter manipulerer alt. Han drar til Spania og sier at Alfredo Di Stéfano er tidenes beste fotballspiller. Han drar til Brasil og sier at Pelé er den beste. Deretter drar han til Argentina og sier at Lionel Messi er best, sier den tidligere Napoli-spilleren.

Maradona forteller at han kan se for seg å være manager for Napoli en dag, men forklarer hvordan Blatter kan sette en stopper for det.

- Blatter sier aldri noe om meg. Det kan ha en stor påvirkning om de vil ansette meg eller ikke. Hvis noen gir meg en hjelpende hånd en dag, vil det være Michel Platini, ikke Blatter, hevder Maradona.

Maradona huskes spesielt fra VM i 1986, der han hjalp Argentina til VM-gull. I 2008 ble han landslagssjef for hjemlandet, men kontrakten ble ikke fornyet i 2010. Nå sier han at klubbene må la managere uten så mye erfaring få prøve seg.

- Det er en mulighet for at jeg blir Napoli-manager en dag. Men det er disse trenerne som lyver og sier at de vil legge opp og tilbringe tid med familien sin. Når en stor klubb kommer med tilbud, tar de det likevel. De sier de skal pensjonere seg, men så kommer de tilbake. De lar ikke oss andre få sjansen, mener Maradona.

- Sparket på sosiale medier
Diego Maradona, som har blitt 52 år, sier at han skal fortsette med å være manager. Han ser på den argentinske klubben Boca Juniors som et alternativ.

- For meg er det et klarere alternativ enn Napoli. Noen ganger ser jeg managere som gjør grep som gir motstanderne en fordel. Da spør jeg meg selv, hvordan kan jeg ikke være manager?

I intervjuet forteller Maradona om måten han ble sparket på i sin forrige klubb, arabiske Al Wasl.

- Det var ikke sjeiken i klubben som kvittet seg med meg, det var søskenbarnet eller lignende. Jeg vet ikke hvem han er. Han trodde han visste mer om fotball enn meg. I tillegg sparket han meg via et sosialt nettverk. Han var veldig respektløs mot meg. Det er åpenbart at han hatet meg eller at jeg tråkket han på tærne, mener argentineren.

Kommentarer til denne saken