Gå til sidens hovedinnhold

Ser du forskjellen på Ødegaard?

Martin (15) har definitivt blitt til Martin (16).

MARBELLA (Nettavisen): Det har gått en snaut år siden Martin Ødegaard fikk sin debut i Tippeligaen for Strømsgodset og senere skapte en mediestorm og et jag norsk fotball sjelden har sett maken til.

Siden debutkampen mot Aalesund på Marienlyst har mye skjedd på kort tid. Unggutten har rukket å bli 16 år, han har debutert på det norske A-landslaget og ikke minst, Ødegaard har signert for Real Madrid.

Overgangen til den spanske storklubben ble klar tidlig i 2015, etter at talentet i forkant hadde besøkt en rekke storklubber i Europa.

Ikke styrkepress
En annen ganske naturlig forandring når det gjelder Ødegaard er fysikken til unggutten. Gutter i tenårene utvikler seg som kjent raskt og det er en tydelig sterkere Ødegaard vi har sett under treningsleir i Spania denne uken. Landslaget har siden mandag oppholdt seg i Marbella.

Overfor Nettavisen fastslår Ødegaard at den fysiske utviklingen kun er en naturlig del av at han stadig vokser til og ikke at han har fått pålagt noen krav av sine nye klubb om å legge inn mer innsats i styrkerommet.

Enn så lenge holder han 16-åringen seg unna trening med vekter.

- Jeg har så klart vokst. Jeg har blitt eldre og visste at en slik utvikling ville komme. Jeg har trent godt og jobbet godt med basistrening. Jeg har brukt kroppen godt og jobbet mye, så utviklingen er nok en kombinasjon av det og at jeg har blitt et år eldre, sier han til Nettavisen.

- Det er ikke mer styrketrening i Real Madrid?

- Nei, jeg er 16 og helt sikker ikke ferdig utvokst, så jeg trener ikke noe styrke med vekter eller nok slik, enda, sier unggutten videre.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har også fått med seg at den unge landslagsspilleren har blitt betydelig sterkere den siste tiden.

- Veldig god
Han påpeker dog at Ødegaard alltid har hatt et fysisk grunnlag som har vært ekstremt imponerende for den unge alderen.

- Han har svært godt utviklet beinmuskulatur til å være så ung. Han har bare videreutviklet dette. Han er fortsatt i en vekstfase, så han lesser ikke på med vekter på trening. Det vi ser hos Martin er en naturlig utvikling, det skjer gjennom daglig trening og utvikling, sier landslagssjefen.

Høgmo mener Ødegaard har vist seg bra fram i Marbella.

- Jeg synes han har vært veldig god og vist hva som bor i ham. Han er stabilt god med ball og også vist større frekvens i spillet sitt. Ha bærer preg av at han har trent på et høyt nivå en periode, sier Høgmo.

På runn av mange skader har det de siste dagene blitt spekulert i at Høgmo vil gi Ødegaard sjansen fra start i møtet med Kroatia.

- Trives i rollen
Det ville i så fall bli ungguttens første start i EM-kvalifiseringen. Ryktene vil ha det til at Høgmo vil bruke Ødegaard som angrepsspiller.

I møte med tøffe og sterke kroatiske forsvarsspillere vil den unge nordmannen da få mye bruk for både fysikk og teknikk.

- Det hadde så klart vært morsomt. Jeg trives veldig godt i den rollen, så vi får vente å se hva som skjer, sier Ødegaard til Nettavisen.

16-åringen gleder seg uansett til kamp.

- Det er veldig godt å være her nede med denne gjengen her. Vi har hatt en god treningsuke. Det føles godt. Nå blir det veldig deilig å komme litt nærmere kampdagen, sier Ødegaard om lørdagens batalje.

Landslaget reiser fra Spania til Kroatia torsdag kveld.

Kommentarer til denne saken