CHELSEA - MANCHESTER UNITED 1-0:

Den første FA Cup-kvartfinalen mellom Manchester United og Chelsea endte 2-2, og de to gigantene møttes derfor til det avgjørende oppgjøret på Stamford Bridge mandag.

Kampen var ikke spesielt underholdende, skal vi være ærlige.

Men med en fantastisk pasning og en like fantastisk avslutning, sørget Juan Manuel Mata og Demba Ba for 1-0 til Chelsea, og med en spektakulær redning, som på Twitter beskrives som sesongens beste, sørget Petr Cech for at United ikke klarte å utligne.

- Petr Cech med en uvirkelig redning. En av de beste du får se denne sesongen, skrev BBC Sports på sin Twitter-profil.

Chelsea, som er regjerende FA Cup-mester, er klar for semifinale, der de møter Manchester City 14. april.

- Det var en fantastisk seier, sa Cech etter kampen, ifølge BBC Sports.

- Det var et flott innlegg inn i boksen, og jeg måtte bevege meg så fort jeg bare kunne. Jeg lot venstrearmen gjøre jobben, og heldigvis klarte jeg å nå ballen, sier keeper-helten om redningen.

Van Persie på benken
Begge lag kom fra Premier League-aksjon i helgen, der det gikk langt bedre for United enn for Chelsea. Rødtrøyene tok sin 25. seier på 30 kamper og topper tabellen med 15 poengs margin, mens de blå tapte mot Southampton, samtidig som topp fire-rivalene Arsenal, Tottenham og Everton vant sine kamper.

Med kun to hviledager i beina, ble flere av stjernene plassert på sidelinjen. John Terry og Frank Lampard varmet benken for Chelsea, og Robin van Persie for United. Med Wayne Rooney ute med skade, fikk derfor Javier Hernandez sjansen på topp fra start.

Men det hjalp lite at ett og annet friskt bein fikk prøve seg fra start. Den første omgangen var en aldeles kjedelig affære, og keeperne på begge banehalvdeler sto urørlige den første halvtimen.

Chelsea fikk noen gode sjanser mot slutten av omgangen, men David De Gea hadde grei kontroll.

Spektakulær Cech-redning
Etter pause ble det klart at Chelsea hadde spart på kruttet, og allerede etter fire minutter smalt det.

Mata løftet ballen lekkert gjennom til Ba, som i horisontal stillingen sparket inn 1-0 på hel volley.

Ettersom bortemål ikke teller i FA Cupen, trengte United kun ett mål for å utligne vertene, og kampen våknet til liv. Etter 60 minutter kom Chicharito til en enorm scoringsmulighet, men heading han sendte av gårde alene med Cech, ble med millimeters margin reddet av Chelsea-keeperen.

Det var åpenbart at United trengte ny kreativitet i jakten på utligningen, og van Persie ble som bestilt byttet inn, sammen med Ryan Giggs.

Den umiddelbare effekten var to store målsjanser til Chelsea, men både Mata og Eden Hazard bommet så vidt på målet.

Effekten lot i det hele tatt vente på seg, og da kampen nærmet seg slutt, hadde United fortsatt ikke nærmet seg en utligning. Van Persie markerte seg for første gang i kampen med en enorm scoringsmulighet i det 88. minutt, men på halv volley sendte nederlenderen ballen over tverrliggeren.

Større effekt påførte han aldri kampen, og kvartfinalen endte til 1-0 til Chelsea, som er klare for semifinale mot City.