Gå til sidens hovedinnhold

Sex-siktet orker ikke avhør

Den sex-siktede varaordføreren i Finnmark orker ikke å la seg avhøre av politiet ennå.

-Min klient har bestemt at han ikke vil medvirke til noe avhør i dag. Derfor blir det ikke noe avhør før over helgen, sier advokat Bernt Ole Rydningen til TV 2 Nettavisen fredag.

Varaordføreren i en finnmarkskommune er siktet for å ha hatt seksuell omgang med ei 15 år gammel jente.

Stor påkjenning
Det er belastningen rundt offentliggjøringen av saken som gjør at varaordføreren vegrer seg for å bli avhørt.

- Han føler seg ikke i stand til å gjennomføre avhør i dag. Det har vært en stor påkjenning for ham, og han synes det var greit å vente litt, sier Rydningen.

Forsvareren sier han retter seg etter klientens ønske. Politiet i Alta hadde fredag lagt opp til at den siktede mannen skulle få muligheten til å forklare seg, etter at de ikke hadde tid til avhør i går. Saken ble kjent onsdag, da varaordføreren ble siktet.

Nekter skyld
Ifølge Rydningen nekter hans klient for å ha gjort det siktelsen beskriver. Han stiller seg derfor uforstående til siktelsen.

Advokaten opplyser at hans klient og den 15 år gamle jenta hadde jevnlig kontakt, men at det ikke lå noe i det. Jenta pleide fra tid til annet å komme på besøk til varaordføreren.

Det var foreldrene til jenta som anmeldte varaordføreren i romjulen. Jenta er avhørt to ganger av politiet. De har også ransaket varaordførerens bolig, og skal ha sikret seg elektroniske spor.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, skjedde forholdet han nå er siktet for, om kvelden 3. juledag. Samme dag hentet foreldrene 15-åringen hjemme hos varaordføreren.

Søkt permisjon

Varaordføreren har søkt permisjon fra sine politiske verv. Permisjonen skal inntreffe med umiddelbar virkning. Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, skal formannskapet avgjøre saken i dag.

Den siktede mannen har reist fra stedet der han bor, og oppholder seg nå i en annen by. På denne måten vil han være tilgjengelig for politiet for avhør når det blir aktuelt, ifølge hans advokat.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken