Gå til sidens hovedinnhold

- Sexmisbrukt i stallen

36-åringen skal ha innrømmet på lydopptak å ha seksuelt misbrukt den 13 år gamle stalljenta i åresvis.

BERGEN TINGRETT: (iBergen.no) Mannen nektet straffskyld da rettsaken mot ham startet i Bergen tingrett tirsdag.

Der står han tiltalt for å ha forført den mindreårige jenta og lokket henne inn i et seksuelt forhold.

Kjøpte hest og mobil
De to ble kjent i 2002 via 36-åringens nevø, som var venn med den da 13 år gamle jenta. Den langt eldre mannen fattet interesse for tenåringen øyeblikkelig.

- Hun fortalte meg om problemene sine og jeg ville hjelpe henne. Sammen med foreldrene avtalte vi at hun skulle jobbe som ekstrahjelp i min forretning og at jeg skulle kjøpe en hest til henne som kompensasjon. I tillegg fikk hun også gratis mobil, fortalte den tiltalte mannen i sin forklaring i tingretten tirsdag.

Betalte store summer
Fire måneder senere kjøpte han hest til både henne og seg selv. Begge hestene ble plassert i samme stall. Året etter byttet han inn den første hesten hennes med en langt dyrere travhest. Alle de løpende utgiftene til hold av hesten sto 36-åringen for. Men etter over tre års bekjentskap gikk jenta til anmeldelse av mannen. Hun hevdet han hadde misbrukt henne seksuelt fra første stund, noe han forklarte i retten som «regelrett hevn».

- Jeg ville ikke betale de stadig dyrere telefonregningene hennes mer. Da truet hun med anmeldelse. Da jeg heller ikke ville betale for nytt utstyr til hesten, ble hun rasende. En måned senere var jeg anmeldt, sa 36-åringen.

Skjenket henne full
Ifølge jenta skal de han innledet et forhold etter at hun en kveld var hjemme hos mannen. Han skal ha servert henne alkohol, før han dro henne inn på soverommet. Siden skal de hatt seksuell kontakt jevnlig en gang i uken. Overgrepene skal ha skjedd både i stallen og på arbeidsplassen.

Da jenta fortalte at hun ville anmelde ham for overgrep skal han ha avføyset henne med at hun ikke hadde bevis. Hun skal da ha tatt ham på ordet, og spilt inn en samtale mellom dem ved hjelp av mobiltelefonen.

- Det er jo pedofili, sier jenta på opptaket.

- Ingen har sett det, svarer en mann.

- Men du kan ikke sitte og lyge til advokater. Har du tenkt å gjøre det? Du vet jo at det har skjedd, sier hun.

- Jeg vet det har skjedd, men du kan ikke bevise det, sier mannen.

- Manipulert
Men i retten hevdet mannen det ikke var han som var på lydopptaket.

- Den samtalen har jeg ikke hatt. Hun må ha manipulert det på en eller annen måte. Det ligner ikke på stemmen min, var 36-åringens forklaring i retten.

Den nå 18 år gamle jentas forklaring foregikk for lukkede dører. Det er tatt forbehold om å nedlegge erstatning til jenta.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat