Gå til sidens hovedinnhold

Sexsiktet lærer kan koste millioner

Læreren (55) som til nå er siktet for overgrep mot tre mindreårige gutter kan koste Nittedal kommune dyrt.

Kommunen kan vente seg store erstatningskrav, om eksterne advokater finner ansvarsforsømmelse i kommunens egne rekker.

Læreren ble pågrepet og siktet for overgrep mot en mindreårig gutt 22. mai. Siktelsen ble i forrige uke utvidet med ytterligere to mindreårige gutter. Mandag skrev Dagbladet at flere lærere ble varslet om læreren for flere år siden, og til avisen fortalte politiadvokat Bjørn Philipson at han ikke utelukker flere utvidelser av siktelsen.

- Jusen er slik at hvis for eksempel en lærer forgriper seg på en av skolens elever, og arbeidsgiver har fått signaler om dette på forhånd, uten å gripe inn kan kommunen bli stilt ansvarlig for dette, sier advokat Edmund Asbøll til Nettavisen.

Kan motta krav
Advokaten har selv vært borti en lignende sak i mindre skala, for noen år siden.

- En norsk kommune inngikk forlik med et mindreårig barn og deres foreldre. Avtalen var at saken ikke ble fremmet i media, og innebar en erstatningssum på 500.000 kroner.

Nittedal kommune kan altså motta store krav.

- Finner de eksterne granskerne noe kritikkverdig i Nittedal vil kommunen selvfølgelig kunne være erstatningspliktig, sier Asbøll.

Ekstern granskning
Rådmann Jorun Gjørwad mener hun ikke sitter inne med noen opplysninger på nåværende tidspunkt om ansvarsforsømmelse i egne rekker.

- Det er to foreldre som har henvendt seg til meg fordi de mener denne saken burde blitt tatt hånd om på et tidligere tidspunkt.

Gjørwad forteller at kommunen vil sende ut oppdraget om ekstern granskning til ulike advokatkontorer i løpet av neste uke.

- Vi ønsker å hente inn uavhengige jurister for å gjennomgå interne prosesser, både generelt i forhold til varslingsprosedyrer, og spesielt i forhold til denne saken.

Før ferien
Hun mener det er fullt mulig å igangsette denne granskningsprosessen før ferien.

På spørsmålet om frykt for erstatningskrav mener hun man ikke kan ta sorgen på forskudd.

- Vi må først få alle kort på bordet, og full informasjon, og så får vi se hva vi finner.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud