Gå til sidens hovedinnhold

Sexslave skjelte ut Dutroux

- Din drittsekk, ropte Sabine Dardenne mot Marc Dutroux da 20-åringen endelig fikk sjansen til å si sin hjertens mening om mannen som holdt henne som sexslave i 80 dager.

Det var under tirsdagens besøk i Dutroux’ redselsfulle fangekjeller i Marcinelle utenfor Charleroi, at Dardenne (20) ikke lenger klarte å holde inne hva hun følte. Etter at hun og Laetitia Delhez hadde vært ti minutter inne i kjelleren der de ble holdt fanget og voldtatt sommeren 1996, brøt de to sammen i gråt.

Ville spytte
Men da deres overgriper, Marc Dutroux, kom iført håndjern og omringet av politi, klarte samlet Dardenne seg, og trengte seg gjennom mengden av rettstjenestemenn, advokater og journalister for å konfrontere ham.

- Din drittsekk, ropte Dardenne da Dutroux ble ført forbi.

- Hvis jeg kunne så ville jeg spyttet på ham, la hun til.

Dardenne og Delhez er de to jentene som overlevde Dutroux’ overgrep. Dardenne ble holdt fanget i kjelleren i 80 dager, mens Delhez tilbrakte seks dager sammen med henne før de ble reddet.

Gjensynet med fangekjelleren ble sterkt for de to.

- Hun var inne i rundt et minutt, og den virket enda mindre nå enn da hun var fange der, og alle minnene kom tilbake, sier Dardennes advokat Jean-Philippe Riviere.

Uten lys
Også advokater, dommere, journalister besøkte tirsdag fangekjelleren for å ta den i nærmere øyesyn i forbindelse med den pågående rettssaken mot Dutroux og hans medtiltalte.

Ifølge vitner var fangekjelleren 1,6 meter høy, en meter bred og litt over to meter dyp. Den hadde ingen ventilasjon og var blottet for naturlig lys. To av Dutroux’ ofre, Julie Lejeune og Melissa Russo, begge åtte år gamle, sultet i hjel i kjelleren i 1995, mens Dutroux var fengslet for biltyveri.

Dutroux, som i 1989 ble funnet skyldig i en rekke bortføringer og voldtekter av barn, risikerer livstidsstraff. Han har innrømmet voldtekt og kidnapping, men sier seg ikke skyldig i drapstiltalene.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen