Won Jeong Hwa (34) ble fengslet i juli og tiltalt for å ha spionert på Sør-Korea. Kvinnen er dømt til fem år i fengsel for å ha brukt sex til å få sensitiv informasjon fra en sørkoreansk militæroffiser, melder Sky News.

Informasjonen som hun har overlevert til nordkoreanske myndigheter, inneholder beliggenheten til sørkoreanske militærinstallasjoner, en liste over nordkoreanske avhoppere, samt personlige opplysninger om sørkoreanske militæroffiserer.

Sex som et redskap
Påtalemyndigheten la ned påstand om at Won brukte sex som et redskap i spionoppdraget ved å forføre en militæroffiser og manipulere ham til å arbeide for henne.

Etterforskerne hevder at hun hadde planer om å drepe flere sørkoreanske etterretningsagenter med giftige piler, men attentatene ble aldri gjennomført.

Kvinnen ble dømt til fem år i fengsel i en domstol i Seoul denne uken. Won er den andre nordkoreanske spionen som er blitt arrestert i Sør-Korea i løpet av et tiår.

34-åringen risikerte livstidsfengsel, men dommeren tok under straffeutmålingen hensyn til hennes tilståelse, samarbeidsvillighet og uttrykk for anger.

Stefaren til Won ble også arrestert i sommer og er tiltalt for spionasje. Won kom til Sør-Korea som en angivelig avhopper i 2001, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Fabrikkert
Saken har svekket forholdet mellom Sør-Korea og Nord-Korea ytterligere, hvor sistnevnte hevder at sørkoreanerne har fabrikkert saken for å svartmale den isolerte kommuniststaten.

Koreakrigen startet i 1950 og ble avsluttet i 1953, men det ble aldri signert noen fredstraktat. Dermed er de to landene rent teknisk fortsatt i krig med hverandre.